Masi Costasera Amarone Classico https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/masi-costasera-amarone-classico

Masi

Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.

Masi Costasera Amarone Classico

Viini saa nimensä Costasera ilta-auringon lämmittämiltä tarhoilta. Gardajärveltä puhaltava lämmin tuuli edesauttaa rypäleiden tasaista kypsymistä. Costasera Amarone Classico on uniikki viini, jota tuotetaan vain Valpolicellan alueella perinteisistä lajikkeista. Rypäleet kuivatetaan sadonkorjuun jälkeen perinteisesti bambumatoilla  Masin kuivatusvarastoissa 3-4 kuukauden ajan. Tammikuun lopulla rypäleistä on haihtunut n. 35 % vettä ja sokeri sekä aromit ovat konsentroituneet. Corvina-lajike saa kosketuksen Botrytis-jalohometta. Rypäleet murskataan varoen, rangat poistetaan ja 45 päivän käyminen isoissa tammitynnyreissä sekä terässäiliöissä alkaa. Viini siirretään 35 päiväksi 30-40hl tynnyreihin alkoholikäymisen ajaksi. 80% viinistä kypsyy 40-80hl tammitynnyreissä ja 20% pienissä ranskalaisissa tammitynnyreissä, joista osa on uusia ja osa käytettyjä. Pullokypsytys 4 kk.

37,5 cl / 24,99 €

75 cl / 44,98 €

Viinin kuvaus

Syvä, rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa ja kiehtovan lempeitä mausteisia aromeja. Pehmeä suuntuntuma, maussa kaakaota ja paahteisuutta, kirsikan ja luumun aromeja sekä aavistus kanelia ja vaniljaa. Erinomainen tasapaino, jota tukevat ryhdikäs hapokkuus ja pehmeän kypsät tanniinit. Täyteläinen ja pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Täyteläinen viini grillattujen ja pitkään kypsyneiden liharuokien kanssa. Erinomainen tumman riistan sekä kypsien juustojen kanssa tarjottavaksi. Usein Amarone on täydellinen meditaatioviini hyvän illallisen jälkeen.

 

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Masi
Maa Italia
Alue/luokitus DOCG Amarone della Valpolicella Classico
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Corvina (75 %)
Molinara (5 %)
Rondinella (20 %)
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 9
Alkoholipitoisuus 15 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 37,5 cl, 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 455887
Suositushinta 44,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen