Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Bonacosta Valpolicella Classico
Masi Bonacosta -viiniin käytetyt rypäleet on poimittu valikoidusti ja käytetty mahdollisimman viileässä. Tammitynnyrikypsytys 60-90 hl suuruisissa, vanhoissa slovenialaisissa tynnyreissä. Lisäksi 20% Corvina -rypäleistä on kypsynyt pienissä uusissa Alliersin tynnyreissä. Bonacosta -nimi viittaa tarhoihin, jotka sijaitsevat Masin palsta-amarone- kukkuloiden juurella. Kumpuilevat rinteet hyötyvät laakson lämpimistä tuulista ja auringon valon kannalta erinomaisesta ilmansuunnasta. Etiketin enkeli symboloi viinin sanomaa: ”Nectar Angelorum Hominibus”, suom. nektaria enkeleiltä ihmisille.
Viinin kuvaus
Kirkas punainen väri, jossa violetit reunat. Tuoksu on raikas ja siinä on aistittavissa orvokkien ja vadelmien aromeja, jotka ovat tyypillisiä hyvärakenteiselle Valpolicella-viinille. Eloisa ja houkutteleva maku, jossa selkeä kypsien kirsikoiden ja luumujen vivahde ja taustalla hyvä hapokkuus, joka antaa viinille selkärankaa. Pitkä, kuiva suuntuntuma ja pitkä jälkimaku.
Viinin käyttö
Monikäyttöinen, runsasarominen ruokaviini ilman voimakkaita tanniineja. Pehmeä, mutta runsas rakenne tekee Bonacostasta monipuolisen ruokaviinin. Keittojen, pastaruokien ja risottojen viini joka sopii myös grillatun punaisen lihan sekä rasvaisten kalojen kanssa.