Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Chardonnay https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/grard-bertrand-domaine-de-laigle-chardonnay

Gérard Bertrand

Gérard Bertrand on Ranskan johtava luomuviinien tuottaja. Etelä-Ranskan Languedoc-Roussillonissa toimiva talo on myös alueen johtava laatuviinien valmistaja.

Gérardin päämajana Narbonnessa toimii Ranskan ensimmäinen Carbon Neutral -sertifioitu viinitila Château Hospitalet, josta on kehittynyt myös merkittävä alueen viiniturismin keskus. Yritys tekee yhteistyötä 35:n orgaaniseksi sertifioidun sopimusviljelijän kanssa. Lisäksi osaa yrityksen omista tarhoista viljellään täysin luonnonmukaisin menetelmin, Gerard Bertrandin kotitilaa, Cigalusta, myös biodynaamisten oppien mukaisesti.

Gérard Bertrandin tarhoilla puututaan tuholaisten ja kasvitautien torjuntaan ainoastaan vakavissa ongelmatilanteissa ja tällöinkin ensisijaisesti luonnonmukaisin ja ympäristöystävällisin menetelmin.

Gérard Bertrand Domaine de l’Aigle Chardonnay

Domaine de l’Aigle:n 31 hehtaarin tila sijaitsee Limoux’ssa Pyreneiden juurella. Viinit on istutettu 250-500 m korkeuteen merenpinnasta. Tämä Languedocin korkeimpiin lukeutuva Burgundin kasvuolosuhteita muistuttava ympäristö tuottaa hitaan kypsymisen myötä aromaattisia ja korkeahappoisia rypäleitä, joihin kalkkikivimaaperä tuo herkullista mineraalisuutta. Rypäleet on kerätty useassa erässä, jotta vain täysin kypsät rypäleet päätyvät valmistukseen. Lyhyen käymistä edeltävän kuorimaseraation avulla lisätään viinin aromaattisuutta. Viini käy viilennetyissä terästankeissa ja kypsyy 5-7 kuukautta hiivasakkansa kanssa, mikä tuo viiniin kermaisuutta ja voimaista rakennetta. Osa viinistä siirretään kypsymään ja läpikäymään hapokkuutta pehmentävä malolaktinen käyminen uusiin Barrique -tammitynnyreihin.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen väri. Runsaan aromaattinen tuoksu, jossa valkopersikkaa, hunajaa, yrttisyyttä ja marsipaanin sävyttämää paahteisuutta. Raikkaan hapokas, mineraalinen ja pitkä maku on runsas ja monipuolinen.

Viinin käyttö

Sopii kermaisten kastikkeiden kanssa tarjotun vaalean lihan, sienten, ja voimakasaromisten merenherkkujen parissa. Myös erinomainen juustoviini ja vuohenjuustopiiraiden kumppani.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaJuustotLintuMausteinen ruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Gérard Bertrand
Maa Ranska
Alue/luokitus Limoux AOC, Languedoc
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Chardonnay
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 505367
Suositushinta 25,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Biodynaaminen, Luomu