Fontanafredda Serralunga d’Alba Barolo https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/fontanafredda-serralunga-dalba-barolo

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Serralunga d’Alba Barolo

Rypäleet on kerätty Fontanafreddan omilta tarhoilta Serralunga d’Alban kylästä etelään ja lounaaseen suuntautuvilta iltapäiväauringon lämmittämiltä tarhoilta, joilla rypäleiden hidas kypsyminen ja mineraalinen hiekansekainen kalkkikivi maaperä tuottavat vivahteikkaan aromikkuuden. Viini on käynyt noin kahden viikon ajan terästankeissa 30-31° C asteen lämpötilassa. Viini on kypsynyt vuoden Allierin Barrique tynnyreissä ja lisäksi kaksi vuotta neutraaleissa 2000-3000 litran Allier tammitynnyreissä ennen vähintään vuoden lisäkypsytystä pulloissa.

Viinin kuvaus

Karmiininpunainen väri rubiinisin häivähdyksin. Tuoksussa on kukkaisuutta, syksyistä metsää ja mausteista aromikkuutta. Täyteläinen ja samettinen rakenne, jossa kypsää tanniinisuutta, raikasta hapokkuutta, mehevää hedelmäisyyttä ja paahteisuutta.

Viinin käyttö

Voimakkaat paistetut, grillatut ja haudutetut liha- ja riistaruoat viihtyvät erinomaisesti Barolon kumppanina. Sopii hyvin myös kypsien kovien juustojen kanssa. Viini on nautittavimmillaan 10-30 vuoden ikäisenä ja sitä ei tulisi nauttia dekantoimatta ennen kuin se saavuttaa kuuden vuoden iän. Suositeltava tarjoilulämpötila dekantoinnin jälkeen on 17-18° C.

Soveltuvuus

JuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Barolo DOCG
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Nebbiolo
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin DIAM luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 943207
Suositushinta 46,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit