Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/fontanafredda-langhe-nebbiolo

Fontanafredda

Piemonten merkittävimpiin tuottajiin lähes kahdeksan miljoonan pullon vuosituotannollaan lukeutuva Fontanafredda on kansainvälisesti tunnettu erityisesti Barolo -viineistään. Italian ensimmäisen kuninkaan Victor Emmanuel II:n vuonna 1858 perustama viinitalo kerää rypäleet omien tarhojensa lisäksi lähes 400 sopimusviljelijän palstoilta Piemonten kaikilta merkittävimmiltä alkuperäalueilta.

Viinitalon siirryttyä 2008 Eataly –ruokatavaraketjun omistajien haltuun, sen tarhoilla on edistytty ripeästi kestävän kehityksen menetelmien käyttöönotossa. Teknologiset kokeilut myös kellarissa ovat saaneet lähivuosina laajalti palstatilaa kansainvälisessä viinilehdistössä. Tilan yhteydessä toimii viini- ja ruokatarvikekaupan lisäksi laadukkaita ravintoloita ja saman niminen luonnonsuojelualue, jonka tarkoituksena on ylläpitää alueelle tyypillistä kasvillisuutta ja eläinkuntaa.

Fontanafredda Ebbio Langhe Nebbiolo

Le Righe -sarjan pullojen etiketit ovat saaneet inspiraationsa Fontanafreddan kylämäisen tilan raidallisista rakennuksista. Ebbio Langhe Nebbiolo -viinin rypäleet kerätty Roeron ja Langhen kukkuloilta, joiden maaperä on kalkkikiven ja soran sekoitusta. Viini on käynyt reilun viikon ajan 28 °C lämpötilassa terästankeissa ja kypsynyt sen jälkeen 8 kuukautta 2 vuotta vanhoissa suurissa tammitynnyreissä ja 2-3 kuukautta pullossa.

Viinin kuvaus

Kirkas rubiininpunainen väri. Moniulotteisessa tuoksussa Nebbiololle tyypillistä kukkeutta. Lämmin, pehmeä ja täyteläinen maku on ryhdikkäiden tanniinien, piristävän hapokkuuden ja samettisen runsauden täydentämänä pitkä ja erittäin suuta myötäilevä.

Viinin käyttö

Nautittavimmillaan runsasaromisten pastojen, paahdettujen sekä grillattujen liha- ja riista-annosten että puolikovien ja kypsien juustojen parissa. Kokeile myös kasvisruokien kanssa hyvin viilennettynä.

Soveltuvuus

JuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Fontanafredda
Maa Italia
Alue/luokitus Langhe Nebbiolo DOC, Piemonte
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Nebbiolo ( %)
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 445307
Suositushinta 18,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit