Barone Ricasoli
Toscanan viinien paroni lähes tuhannen vuoden kokemuksella. Ricasolin suvun 1100-luvulta lähtien asuttamasta Brolion linnasta on tullut Chianti Classicon symboli. Kumpuilevien rinteiden, kauniiden laaksojen sekä tammi- ja kastanjametsien ympäröimä 1200 hehtaarin tila, jossa Barone Ricasoli viljelee viiniä 240 hehtaarin ja oliiveja 26 hehtaarin alueella. Nykyinen tilan omistaja paroni Francesco Ricasoli panostaa viinitarhojen kestävään kehitykseen. Chianti Classico -spesialisti valmistaa erinomaisia ja laadukkaita viinejä, jotka kertovat tarinaa alueen maaperästä ja talon omaperäisestä tyylistä.
Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico
Viideltä maaperältään ja ilmansuunnaltaan erilaiselta tarhalta kerätyt rypäleet. Sangiovese on viinissä pääosassa, mutta myös Merlot on tärkeässä osassa tuoden tasapainoa ja pehmeyttä. Pieni määrä Cabernet Sauvignonia tuo viiniin rakennetta. Rypäleet kasvavat 290-500 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperä on tarhoilla erilaista, mutta kaikissa erittäin mineraalipitoista. Viini käy tasalämpöisissä terästankeissa ja kypsyy 9 kuukautta tammitynnyreissä.
Viinin kuvaus
Rubiininpunainen väri. Vivahteikkaassa tuoksussa tummaa kirsikkaa, karpaloa, vadelmaa ja setripuuta. Täyteläinen viini, jossa elegantit tanniinit, mineraalisuutta, tasapainoinen hapokkuus ja pitkä jälkimaku.
Viinin käyttö
Runsaanmakuisille liharuoille, pitkään haudutetuille pataruoille ja juustoille.