Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico https://www.winestate.fi/tuotehaku/viini/barone-ricasoli-brolio-chianti-classico

Barone Ricasoli

Toscanan viinien paroni lähes tuhannen vuoden kokemuksella. Ricasolin suvun 1100-luvulta lähtien asuttamasta Brolion linnasta on tullut Chianti Classicon symboli. Kumpuilevien rinteiden, kauniiden laaksojen sekä tammi- ja kastanjametsien ympäröimä 1200 hehtaarin tila, jossa Barone Ricasoli viljelee viiniä 240 hehtaarin ja oliiveja 26 hehtaarin alueella. Nykyinen tilan omistaja paroni Francesco Ricasoli panostaa viinitarhojen kestävään kehitykseen. Chianti Classico -spesialisti valmistaa erinomaisia ja laadukkaita viinejä, jotka kertovat tarinaa alueen maaperästä ja talon omaperäisestä tyylistä.

Barone Ricasoli Brolio Chianti Classico

Viideltä maaperältään ja ilmansuunnaltaan erilaiselta tarhalta kerätyt rypäleet. Sangiovese on viinissä pääosassa, mutta myös Merlot on tärkeässä osassa tuoden tasapainoa ja pehmeyttä. Pieni määrä Cabernet Sauvignonia tuo viiniin rakennetta. Rypäleet kasvavat 290-500 metriä merenpinnan yläpuolella. Maaperä on tarhoilla erilaista, mutta kaikissa erittäin mineraalipitoista. Viini käy tasalämpöisissä terästankeissa ja kypsyy 9 kuukautta tammitynnyreissä.

Viinin kuvaus

Rubiininpunainen väri. Vivahteikkaassa tuoksussa tummaa kirsikkaa, karpaloa, vadelmaa ja setripuuta. Täyteläinen viini, jossa elegantit tanniinit, mineraalisuutta, tasapainoinen hapokkuus ja pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Runsaanmakuisille liharuoille, pitkään haudutetuille pataruoille ja juustoille.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Barone Ricasoli
Maa Italia
Alue/luokitus Chianti Classico DOCG
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (5 %)
Merlot (15 %)
Sangiovese (80 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 449897
Suositushinta 20,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit