Tuomas Meriluoto: Kuukauden viini – Satokausi Douro Red

24.10.2022 - Tuomaksen vinkit|

Valitsen joka kuukausi yhden kiinnostavan ja ajankohtaisen viinin, jota mun mielestä sun kannattaisi maistaa juuri nyt! Lokakuun Kuukauden viini on Satokausi Douro Red, yhteistyössä Satokausikalenterin kanssa tehty portugalilaispunaviini.

Douro-joen laaksossa valmistettu täyteläinen ja ihanan maanläheinen Satokausi Douro Red on uutuus Alkon valikoimassa – ja tuotettu yhteistyönä Satokausikalenterin sekä Quinta do Portalin kanssa. Quinta do Portal on perheomisteinen 95 hehtaarin viinitila, joka viljelee satokausi douro red punaviinitarhojaan luonnonmukaisesti, ympäristöä kunnioittaen. Upeiden portviinien ohella tila tunnetaan raikkaista ja harmonisista punaviineistään sekä väkevöidyistä Moscatel-viineistä.

Liki 900 kilometriä pitkän jokilaakson Portugalin puolen keskivaiheilla, DOC Douro -laatuviinialueen korkeimmilla rinteillä sijaitsevan Quinta do Portalin tarhat hyötyvät alueen mediaania viileämmistä öistä. Douron laakso on kuumaa ja kuivaa viljelyaluetta, ja ilmastonmuutoksen myötä entistä kuumempi. Korkealla kasvavissa rypäleissä säilyy kuitenkin hapokkuus ja sitä myötä raikkaus.

Douron alueen kotoperäisistä tummista rypälelajikkeista Touriga Nacionalista ja Touriga Francasta sekä Espanjan puolella Tempranillona tunnetusta Tinta Roriz -rypäleestä sekoitettu Satokausi Douro Red on nappivalinta juuri tähän vuodenaikaan. Tummanpuhuvasta, kypsiltä marjoilta tuoksuvasta ja tyylikkään tammisesta punaviinistä löytyy myös kivaa mausteisuutta ja kukkeutta.

Jos haet riistalle tai syksyisen muheville kasvisruoille sopivaa punaviiniä, nappaa kokeiluun tämä Kuukauden viini! Runsaan hedelmäinen ja hapoiltaan ilahduttavan raikas Satokausi Douro Red rakastaa etenkin pitkään haudutettuja pataruokia. Oiva punaviini myös monille koville ja kypsille juustoille.

Täyteläisten punaviinien ystäviä taatusti viehättävä Satokausi Douro Red sopii yhtä hyvin kotona nautiskeltavaksi kuin tuliaisiksi rentoihin illanistujaisiin. Tätä satokauden punaviiniä siemailtaessa syksy maistuu entistä maukkaammalta.

Makoisaa syksyä lämmittävien portugalilaisviinien parissa,
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Satokausi Douro Red

  • Maa & alue: Portugali, Douro
  • Täyteläisyysaste: Täyteläinen
  • Rypäleet: Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
  • Hinta: 16,89€

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.