Tuomas Meriluoto: Kuukauden viini – Lindauer Special Reserve Rose

Valitsen joka kuukausi yhden kiinnostavan ja ajankohtaisen viinin, jota mun mielestä sun kannattaisi maistaa juuri nyt! Toukokuun kuukauden viinitärppi on Lindauer Special Reserve Rose, kuohuviiniuutuus Uudesta-Seelannista.

Roseeviinit ovat viimein lyömässä läpi myös täällä Pohjolassa. Niinpä toukokuunkin suositukseni on sävyltään vaaleanpunainen. Kevät on tietenkin juhlan aikaa, ja siksi esittelyyn pääsee uutuuskuohuviini Uudesta-Seelannista.

Viileältä Uuden-Seelannin Pohjoissaarelta tuleva Lindauer Special Reserve Rosé on maan johtavan kuohuviinituotttajan käsialaa. Monelle teistä jo tutun viinitalon kuohuviinit ovat tottuneet nauttimaan mitalisateesta eri viinikilpailuissa. Esimerkiksi tämän kyseisen viinin vaalea versio, Lindauer Special Reserve Blanc de Blancs, palkittiin viime vuonna sekä Viinilehden vuoden kuohuviininä että Vuoden Viinit -kilpailun kultamitalistina.

Ei siis ole ihme, että tämänkään kuohuvan kohdalla ei ole luistettu laadusta, vaan kyseessä on jälleen hieno näyte Uuden-Seelannin johtavan kuohuviinitalon osaamisesta. Samppanjasta tutut Chardonnay ja Pinot Noir -rypäleet saavat viinissä kaveriksi Etelä-Afrikasta tutun Pinotagen, ja samppanjamenetelmällä valmistettu viini on kypsynyt pullossa peräti 24 kuukautta.

Lindauer Special Reserve Rosé sopii tähän vuodenaikaan kuin nenä päähän: viinistä löytyy keväistä raikkautta, herkullista marjaisuutta ja kivan paahteista, täyteläisen kermaista fiilistä. Se viihtyy kepeiden merenantimien, tartarpihvin, ilmakuivatun kinkun sekä vegenaposteltavien kaverina, mutta toimii oivasti myös aperitiivina.

Kokonaisuudessan mainio kuohuviini, jolla kelpaa kilistellä toukokuisen kevätauringon alla.

Nautinnollisia makuhetkiä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Lindauer Special Reserve Rose Brut

  • Maa: Uusi-Seelanti
  • Makeus: Erittäin kuiva
  • Rypäleet: Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir)
  • Hinta: 15,90€
LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.