Tuomas Meriluoto: Kuukauden viini – Deep Roots Pink Riesling

Valitsen joka kuukausi yhden kiinnostavan ja ajankohtaisen viinin, jota mun mielestä sun kannattaisi maistaa juuri nyt! Huhtikuun kuukauden viinitärppi on Deep Roots Pink Riesling, uusi rieslingrosee Saksasta.

Idea rieslingrosee -viinityylistä syntyi vahingossa vuoden 2019 kesällä. Olin työmatkalla Saksan Pfalzissa, laaturieslingeistä tunnetun päämiehemme Axel Neissin luona. Varsinainen tastingimme oli jo lopuillaan ja aloittelimme lounasta, kun Axel sattui kaatamaan kuivaa rieslingiä lasiini jääneen punaviinitilkan päälle. Viinien sekoittuessa roseeksi, luulin, että juuri tarjoiltu viini oli jokin maistuva roseeviiniuutuus, kunnes sattuma
paljastui hetkeä myöhemmin. Hullu idea jalostui viime kesän hittiviiniksi – Neiss Pink Rieslingiksi, joka saa nyt seuraajan.

Deep Roots -viinien takana on kolmen nuoren ja lahjakkaan saksalaisen viinintekijän kopla. Philipp Wittmann, Jochen Dreissigacker ja Stefan Winter vastaavat kaikki omien perhetilojensa viinituotannosta, mutta ovat monivuotisen ystävyytensä pohjalta päätyneet valmistamaan myös yhteisiä viinejä. Erityisesti Riesling on heidän lajinsa – tästä osoituksena on mm. Alkon suosituimpiin valkoviineihin lukeutuva Deep Roots Riesling.

Nyt Deep Rootsin kolmikko on vihdoin päätynyt tekemään myös maukkaan ja raikkaan Pink Rieslingin. Väriltään intensiivisen pinkin juoman aromimaailmassa on metsämansikkaa, sitrusmaista vivahdetta sekä granaattiomenaa. Deep Roots Pink Riesling on kuiva rieslingrosee, josta löytyy himppu jäännössokeria. Se tekee tästä runsaan hedelmäisestä ja elämäniloa tulvivasta saksalaisesta mainion kaverin niin terasseilla rentoutumiseen, kevään grilli-iltoihin kuin kesän piknikeillekin. Omia suosikkejani tälle pinkille rieslingeille ovat lohipastrami, kanacaesar ja sieniwokki.

Tämä viini löytyy Alkon myymälöistä viinijuomien hyllystä. Koska kyseessä on uutuus, saa sen varmimmin hankittua Alkon verkkokaupan kautta.

Toivottavasti tämä rieslingrosee maistuu huhtikuun kevätauringossa sulle yhtä hyvin kuin allekirjoittaneelle.

Nautinnollisia makuhetkiä!
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Deep Roots Pink Riesling

  • Maa: Saksa
  • Makeus: Kuiva, hapokas
  • Rypäleet: Riesling, Spätburgunder (Pinot Noir)
  • Hinta: 13,49€
LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.