Tuomas Meriluoto: Kuukauden viini – Black Stallion Cabernet Sauvignon

3.7.2023 - Tuomaksen vinkit|

Valitsen joka kuukausi yhden kiinnostavan ja ajankohtaisen viinin, jota mun mielestä sun kannattaisi maistaa juuri nyt! Heinäkuun Kuukauden viini on Black Stallion Cabernet Sauvignon, kesäiltoihin ja grillailuun täydellisesti sopiva kalifornialainen punaviini. 

Napa Valley, Pohjois-Kalifornian maailmankuulu viinialue tunnetaan täyteläisistä – ja monesti myös hinnakkaista – Cabernet Sauvignon -punaviineistä, joista parhaat lukeutuvat Cabernet-maailman huippuihin. Vaikka Napan laaksossa toimii yli 400 viinitilaa, alue tuottaa alle viisi prosenttia Kalifornian viineistä. Silti se on Yhdysvaltain tunnetuin viinialue, ja yksi black stallion Cabernet Sauvignonmaailman arvostetuimpia viinintuotantoalueita.

Noin tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta pohjoiseen levittäytyvän Napa Valleyn ilmasto on suotuisa viininviljelylle, etenkin hitaasti kypsyvälle Cabernet Sauvignonille: lämmintä ja aurinkoista ilmanalaa viilentävät aamusumut ja kylmä merivirta. Napan laaksosta tuleva Kuukauden viinimme, Black Stallion Cabernet Sauvignon on herkullisen täyteläinen, ryhdikäs ja harmoninen jenkkiviini, joka ei jätä ketään kylmäksi. Viinilehti innostui antamaan tälle vanhaan hevosmaneesiin rakennetun viinitilan huipputyylikkäälle cabernet’lle viisi tähteä!

Vasta viitisentoista vuotta sitten perustettu Black Stallion Estate Winery on sangen lyhyessä ajassa kerännyt kiitosta etenkin Cabernet Sauvignon -punaviineistään. Napan kaupungin pohjoispuolella, Oak Knoll District’n viinialueella sijaitseva tila ostaa rypäleensä laatutietoisilta sopimusviljelijöiltä eri puolilta Napa Valleyta.

Olemukseltaan hurmaavan rotevan Black Stallion Cabernet Sauvignon -viinin tuoksusta on helppo löytää Cabernet-rypäleelle tyypillistä mustaherukkaa ja karhunvatukkaa, joita säestävät tumman kirsikkaiset, pippuriset, neilikkaiset ja suklaiset aromit. 18 kuukauden tynnyrikypsytys pääosin ranskalaisessa tammessa tuo tämän jenkkiviinin suutuntumaan tyylikästä paahteisuutta. Runsaassa, lempeähappoisessa ja jälkimaultaan pehmeässä Black Stallion Cabernet Sauvignonissa on myös miellyttävää tanniinisuutta, joka sopii erinomaisesti grillissä kypsennetylle punaiselle lihalle.

Laittakaa siis tulille Black Angus -pihvit ja nauttikaa kesästä! Black Stallion Cabernet viihtyy myös sisältä roseeksi jätetyn hirvenlihan sekä uunissa valmistetun karitsankareen rinnalla. Mainio punaviini myös sellaisenaan nautiskeluun tai vahvojen, kovien juustojen kanssa siemailtavaksi.

Makoisaa loppukesää herkullisten viinien parissa,
Tuomas Meriluoto, Master of Wine

Black Stallion Cabernet Sauvignon

  • Maa & alue: Napa Valley, Yhdysvallat
  • Täyteläisyys: Täyteläinen
  • Rypäle: Cabernet Sauvignon
  • Hinta: 29,99 € (0,75 l)
LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.