Elokuussa satokausi on parhaimmillaan, kun saatavilla on esimerkiksi kotimaista maissia, yrttejä ja kurkkua. Runsaiden kesäsalaattien kylkeen helppo ja maistuva viinivalinta on Satokausi Rosé -hanapakkaus.
Arjessa tulee helposti valmistettua vihersalaattia aina niistä samoista raaka-aineista. Koostimme vaihtelun vuoksi yhdessä Satokausikalenterin kanssa kolme uutta ideaa kesän salaattipöytään! Kokeile yhdistää tuoretta maissia mansikoiden kanssa, kuorruta pavut misovoilla tai kruunaa hunajamelonisalaatti rouskuvilla saksanpähkinöillä.
Satokausi Rosé on tehty yhdessä Satokausikalenterin, Winestaten ja François Lurtonin kanssa. Roseeviini on tarkoitettu vastuullisuudesta ja ruoanlaitosta kiinnostuneille kuluttajille, jotka nauttivat laadukkaan viinin yhdistämisestä ruokaan. Kuin bonuksena roseeviini on pakattu kauniiseen hanapakkaukseen, joka kelpaa nostaa mukaan kattaukseen!
Maissi-mansikkasalaatti
- 2 kpl tuoretta maissia
- 8 kpl tuoreita mansikoita
- kourallinen tuoreita herneenpalkoja
- 1 kpl salottisipuli
- 1 kpl lime
- tuoretta korianteria koristeluun
- suolaa ja pippuria maustamiseen
Kuori salottisipuli ja leikkaa se renkaiksi. Laita sipulirenkaat pieneen kulhoon ja purista limen mehu niiden päälle. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita. Anna sipuleiden marinoitua sen aikaa kun valmistat loput salaatista.
Paahda toinen maissi grillissä tai pannulla kauniin ruskeaksi. Anna jäähtyä. Leikkaa molemmista maisseista jyvät irti veitsellä. Voit halutessasi käyttää molemmat maissit myös kypsentämättöminä.
Leikkaa mansikat suupalan kokoisiksi paloiksi ja kuori herneet.
Sekoita maissinjyvät, mansikat sekä herneet ja laita ne tarjolle laakealle vadille. Ripottele päälle marinoitua sipulia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Koristele korianterilla.
Paistetut pavut ja misovoi
- n. 200 g erilaisia papuja
- 75 g voita
- 1 rkl vaaleaa misoa
- 2 rkl seesaminsiemeniä
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- öljyä paistamiseen
- ½ lime
Valitse salaattia varten nuoria papuja tai sellaisia papulajikkeita, jotka voit syödä palkoineen.
Anna voin lämmetä huoneenlämpöiseksi ja sekoita vaalea miso voin kanssa tasaiseksi tahnaksi.
Huuhtele pavut ja paista ne öljytyllä pannulla kauniin ruskeiksi. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Levitä misovoita lautasen pohjalle ja asettele paistetut pavut voin päälle. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Purista päälle lisäksi limemehua.
Jos et halua käyttää voita kastikkeeseen, voit korvata sen esimerkiksi turkkilaisella jogurtilla.
Hunajamelonisalaatti
- ½ kpl pieni hunajameloni
- ½ kpl pieni kurkku
- 1 kpl pieni punainen chili
- pieni kourallinen saksanpähkinöitä kevyesti murskattuna
- 1 kpl varsisipulia
- suolaa ja pippuria maustamiseen
- vähän oliiviöljyä
- tuoretta minttua koristeluun.
Viipaloi hunajameloni puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Voit halutessasi jättää melonin kuorimatta. Hunajamelonin kuoria ei voi syödä, mutta ne näyttävät kauniilta valmiissa salaatissa.
Viipaloi kurkku, punainen chili ja varsisipuli. Voit jättää chilin siemenet mukaan salaattiin, jos haluat salaatista hieman mausteisemman.
Asetele meloniviipaleet ja kurkut isolle lautaselle. Ripottele päälle varsisipulia, chiliä ja pähkinöitä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Pirskottele päälle lopuksi vähän oliiviöljyä.
Koristele tuoreella mintulla.
Viinisuositus: Satokausi Rosé hanapakkaus
Eteläranskalaista herkkuroseeta sesongin kasviksille | 35,89€
Puhtaista ja tyylikkäistä luomuviineistään tunnetun Lurtonin viinitalon keulakuva François Lurton laittoi hynttyyt yhteen Satokausikalenterin ja Winestaten kanssa, ja siitä syntyi Satokausi Rosé. Sauvignon Blanc -rypäleestä ja sen vaaleanpunaisesta värimuunnoksesta, Sauvignon Gris’stä, tehty kuiva ranskalaisrosee on pakattu näppärään hanapakkaukseen, josta riittää kivasti keväiseen yhdessä herkutteluun. Hennon vaaleanpunainen Satokausi Rosé tuoksuu kotoisasti vadelmilta ja herukanlehdiltä sekä eksoottisilta hedelmiltä, kuten persikoilta ja sitrushedelmiltä. Se maistuu loistavalta sesongin kasvisten, hedelmien ja juuresten kanssa. Kokeile vaikka!