Tähtikokin ruokakassi: kevätmenun esittely

26.4.2021 - Artikkelit|

Tähtikokin ruokakassin helposti syntyvä kevätmenu vie kielen mennessään! Katso kevätmenun esittely ja Master of Wine Tuomas Meriluodon viinisuositukset kullekin annokselle. Tähän mennessä hehkutetuin viinin ja ruoan liitto löytyy väliruoan kohdalta.

Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon ja Tähtikokki Tommi Tuomisen ruokakassin ideana on, että pääset nauttimaan huipputason ruokaelämyksistä helposti ja turvallisesti omassa kodissasi.

Tähtikokin ruokakassista löydät pitkälle esivalmistellut menut, ja tehtäväksesi jää vain lämmittää ja viimeistellä Michelin-tähden tasoinen elämys omassa keittiössäsi. Lisäksi kassista löytää myös Master of Wine Tuomas Meriluodon luomat viinivinkit kullekin menun annokselle.

Kurkkaa alta mitä herkkuja tähtikokin ruokakassin kevään menu pitää sisällään ja mitä viinejä Tuomas annoksille suosittelee!

Tähtikokin ruokakassi: kevätmenu

  • Alkuruoka: Tryffelillä maustettua parsakeittoa, keltuaiskreemiä ja kuivattua oliivia

Suosituksemme aperitiiviksi ja alkuruoalle: Nyetimber Cuvée Classic, Englanti

Laadukas ja nyt niin trendikäs brittikuohuva, jonka maku on raikkaan hapokas sekä sopivan paahteinen. Viini on saanut kypsyä pullossa kolmen vuoden ajan ja tuottajaa pidetään yhtenä Englannin maineikkaammista. Viini sopii raikkaaksi aperitiiviksi sekä täydellisesti parsankeiton seuraan.

  • Väliruoka: Ahven-rapu mousseline, haudutettua raparperia ja lakritsia

Suosituksemme väliruoalle: That´s Neiss Pink Riesling, Saksa

Pinkki Riesling taipuu mukavan hapokkuutensa ja runsaan hedelmäisyytensä ansiosta hyvin keväisen ahvenannoksen pariksi. Uudenlainen Riesling on tehty sekoittamalla viiniin pieni määrä Pinot Noiria ja se on herkullinen yhdistelmä sopivaa makeutta ja raikkautta.

  • Pääruoka: 36h haudutettua kotimaista karitsan niskaa, paahdettua munakoisoa ja linssiragout

Suosituksemme pääruoalle: Château Puybarbe 2016, Ranska

Merlot- pohjainen sekoite Bordeaux´sta suomalaisen omistajan viinitilalta. Viini on täyteläinen ja siinä on hieno rakenne. Hyvä hapokkuus ja tasapainoiset tanniinit tekevät siitä täydellisen karitsaviinin. Nahkaisuus, tummat marjat ja hienostunut tammen aromi komppaavat annoksen makumaailmaa ja yhdistelmä on hyvin tasapainoinen.

  • Jälkiruoka: Aprikoosikakkua, valkosuklaa-aprikoosi ganachea ja mantelia

Suosituksemme jälkiruoalle: Casa Canevel Rosé Prosecco 2019

Roseeversio perinteisestä Proseccosta taipuu pirteänä yhdistelmänä jälkiruuan seuraan. Viini on kuiva, mutta hyvin hedelmäinen ja aromaattinen. Yhdistelmä jälkiruuan kanssa on mukavan raikas ja tasapainoinen.

Katso lisää tietoa Tähtitokin ruokakassista heidän nettisivuilta!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.