Tähtikokin Ruokakassi: kesämenun esittely

2.6.2021 - Reseptit|

Tähtikokin ruokakassin helposti syntyvä kesämenu vie kielen mennessään! Katso menun esittely ja Master of Wine Tuomas Meriluodon viinisuositukset kullekin annokselle. 

Michelin-tähdellä palkitun ravintola Demon ja Tähtikokki Tommi Tuomisen ruokakassin ideana on, että pääset nauttimaan huipputason ruokaelämyksistä helposti ja turvallisesti omassa kodissasi.

Tähtikokin ruokakassista löydät pitkälle esivalmistellut menut, ja tehtäväksesi jää vain lämmittää ja viimeistellä Michelin-tähden tasoinen elämys omassa keittiössäsi. Lisäksi kassista löytää myös Master of Wine Tuomas Meriluodon luomat viinivinkit kullekin menun annokselle.

Kurkkaa alta mitä herkkuja tähtikokin ruokakassin kevään menu pitää sisällään ja mitä viinejä Tuomas annoksille suosittelee!

Tähtikokin Ruokakassi kesämenu

  • Alkuruoka: Crème ninon, Demon hapankermaa ja graavattua mantelia.

Suosituksemme aperitiiviksi ja alkuruoalle: Nyetimber Cuvée Classic, Englanti

Laadukas ja nyt niin trendikäs brittikuohuva, jonka maku on raikkaan hapokas sekä sopivan paahteinen. Viini on saanut kypsyä pullossa kolmen vuoden ajan ja tuottajaa pidetään yhtenä Englannin maineikkaammista. Viini sopii raikkaaksi aperitiiviksi sekä täydellisesti crème ninonin seuraan.

  • Väliruoka: Karviaisella kypsennetty siikaceviche, poltettu fenkoliemulsio ja puffattua tattaria.

Suosituksemme väliruoalle: Anselmo Mendes Contacto Alvarinho, Portugali

Runsaan hapokas Alvarinho- lajikkeesta valmistettu viini saa syvyyttä makuun pitkällä hiivasakkakypsytyksellä. Se sopii loistavasti karviaisella maustetun siian seuraksi ja yhdistelmä on sopivan tasapainoinen ja raikas.

  • Pääruoka: Glaseerattua Huttulan kukkoa, tähtianiksella maustettua porkkanapyrettä ja fermentoitu valkosipulikastike.

Suosituksemme pääruoalle: Mud House Central Otago Pinot Noir, Uusi-Seelanti

Ihastuttavan marjainen ja kepeä punaviini, joka on valmistettu maailman eteläisimmällä viininviljelysalueella, Central Otagossa, Uudessa Seelannissa. Makumaailma on miellyttävän pehmeä ja runsaan marjainen. Sopiva vivahde tammea ja hyvä hapokkuus tekevät viinistä sopivan ryhdikkään seuralaisen molemmille pääruoille.

  • Jälkiruoka: Vatkattu maitosuklaa ganache, kuivattua mansikkaa ja mansikkamarenkia.

Suosituksemme jälkiruoalle: Oremus Late Harvest Tokaj, Unkari

Kukkainen ja sitruksinen jälkiruokaviini, joka on valmistettu osittain jalohomeisista ja osittain myöhään kerätyistä rypäleistä. Loistava yhdistelmä jälkiruualle ja päättää hienosti menukokonaisuuden tasapainoisella makumaailmallaan.

Lue lisää Tähtitokin ruokakassista heidän nettisivuilta!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.