Sinä päivänä, The Crown & Onko rakkaus sokea? – viinisuositukset Netflix-sarjoille

29.2.2024 - Artikkelit|

Viikonloppu, eikä mitään tekemistä? Linnoittaudu sohvalle suosittujen Netflix-sarjojen kanssa ja nappaa talteen täsmäviinisuositukset!

Sinä päivänä & täydellinen riesling

Netflixin tämän hetken puhutuin ja katsotuin sarja on ehdottomasti Sinä päivänä. Romanttinen draamasarja on koukuttanut monet, eikä ihme. Sarja kertoo kahden Edinburghissa tapaavan parikymppisen nuoren, Emman ja Dexterin, kahdenkymmenen vuoden mittaisen tarinan. Ensimmäisessä luvussa käsitellään tapahtumia 15.7.1988, minkä jälkeen hypätään samaan päivään vuonna 1989. Ja niin edespäin.

Etenkin sarjan ensimmäiset jaksot ovat täynnä nuoruuden huolettomuutta ja seikkailuja. Vaikka elämä tuo myöhemmin mukaan omat mausteensa, sarja saa katselijansa toivomaan parasta aina loppuun asti.

Viinisuositus: Cono Sur Single Vineyard Block 23 Riesling Organic 2022 (15,48 €)cono sur bicicleta valkoviini

Tämän sarjan parissa viini kannattaa korkata heti ensimmäisten jaksojen parissa. Loppua kohden juoni sakenee ja monet ovat kuvailleet loppuratkaisun tarjoilleen heille suoranaista huutoitkua, eikä mikään viini maistu juuri miltään nenä tukossa.

Sarjan nuoruuden seikkailujen lomassa siemailtavaksi sopii Cono Surin Single Vineyard Block 23 Riesling. Se on superherkullinen, hedelmäinen, kuiva ja hapokas valkoviini. Aivan kuten rakkaudessakin etsitään sitä oman elämänsä löytöä, on tämä viini saanut Viinilehdeltä LÖYTÖ!-statuksen eli se edustaa parasta mahdollista hinta-laatusuhdetta.

The Crown & brittikuoharia

Netflixistä löytyy kaikkiaan kuuden kauden verran syväsukellusta brittihovin maailmaan.  Todellisuudesta innoituksesta saanut fiktiivinen draamasarja The Crown kertoo kuningatar Elisabet II:n valtakaudesta sekä henkilökohtaisesta että yhteiskunnallisesta näkökulmasta.

Sarjan viimeinen ja kuudes kausi julkaistiin viime vuoden lopulla. Jos et ole ehtinyt sitä vielä katsoa, antaudu brittihovin värikkäälle elämälle. Jos koko sarja on vielä katsomatta, lucky you! Sinulla on vielä lukuisia viihdyttäviä Netflix-iltoja edessäsi.

Viinisuositus: Nyetimber Classic Cuvee Brut (24,99 €)

The Crownin kanssa lasiin ei käytännössä voi kaataa mitään muuta kuin laadukasta brittikuohuviiniä. Nyetimber oli ensimmäinen samppanjarypäleisiin (Pinot Noir, Chardonnay ja Pinot Meunier) keskittynyt tila Englannissa. Viini onkin valmistusmenetelmältään verrattavissa samppanjaan, ja Etelä-Englannin maaperä sekä olosuhteet ovat ideaaleja siinä käytetyille rypälelajikkeille.

Nyetimber Classic Cuvee Brut tarjoilee The Crownin katselijalle hienot ja herkät kuplat, pitkän kypsytyksen tuomia paahteisia aromeja sekä eleganttia herkkyyttä.

Onko rakkaus sokea? & ruusuviiniä

Rakkausrealityjen ystäviä hemmotellaan nyt Netflixissä toden teolla, kun tuoretta katseltavaa tarjoillaan uusien kausien muodossa sekä jenkkien että ruotsalaisten Onko rakkaus sokea? -versioissa. Tässä sarjassa sinkut tutustuvat toisiinsa näkemättä toisiaan. Kapselihuoneen välissä on seinä, joten toiseen tutustutaan todellakin vain juttelemalla. Tunteet käyvät tästä huolimatta kuumina. Toisensa sokeina löytäneet pari jopa kihlautuvat ennen kumppaninsa näkemistä.

Viinisuositus: Gérard Bertrand Cote des Roses 2022 (17,50 €)cote des roses rose

Kun ollaan rakkauden äärellä, kotikatsomoissa laseihin kaadetaan vaaleanpunaista Cote des Roses -roseeviiniä. Rosee on pakattu pariisilaisen designkoulu Ecolle Boullen opiskelijoiden suunnittelemaan pulloon, joka ylösalaisin käännettynä näyttää pohjastaan ruusulta. Ruusuviinin kanssa voi sitten kotisohvalla jännittää, että miten rakkauskokeeseen osallistuville ja kihloihin päätyneille sinkuille lopulta käy.

Jutun kansikuva: Mollie Sivaram / Unsplash

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.