Tässä reseptissä Shanghai-tacot saavat maistuvan Suomi-twistin ja niille paritetaan loistava valkoviini – se maistuu myös ikisuosikki avokadopastan kaverina!
Näissä kesäisissä Shanghai-tacoissa yhdistellään aasialaisen ja meksikolaisen keittiön makuja. Tässä reseptissä pääroolissa ovat aasialaisittain marinoitu tofu, raikas salaattimix ja kevyen tulinen itusalaatti.
Kotimaisen vivahteen tacoihin tuo itsetehty punaherukkavinegrette, joka on sekä
mukavan makea että ihanan hapokas.
VIINISUOSITUS: Viña Esmeralda 2023 (10,99 €)
Kun tarjolla on Aasiaan vivahtavia mausteisia makuja, puolikuiva Viña Esmeralda täydentää makumaailmaa täydellisesti! Chilin polte kaipaa rinnalleen hitusen sitä pyöristävää sokeria, jota tästä viinistä löytyy 7 grammaa.
Raikkaan, eloisan ja elegantin viinin makumaailmasta löytyy muun muassa passionhedelmää. Shanghai-tacojen lisäksi Viña Esmeralda ylevöittää toisenkin somesta tutun ja viiniparituksen suhteen haastavana pidetyn avokadopastan. Maista ja ihastu!
SHANGHAI-TACOT TWISTILLÄ
punaherukkavinaigrette:
- 1 dl tuoreita punaherukoita
2 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna
1⁄2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamicosiirappia tai -etikkaa
hyppysellinen suolaa
muut ainekset:
- 1 pkt (300 g) tofua (esim. aasialaisittain marinoitua)
- 4 kpl parahta-leipäsiä (myydään pakasteena) TAI pieniä tortillalettuja
- n. 30 g valmista salaattimixiä tai 1 rk lehtisalaattia
- n. 20 g silmusalaattia (esim. tulista silmusalaattia)
- chilimajoneesia
- pieni punainen chili viipaloituna
- korianteria
- limelohkoja
- seesaminsiemeniä
Kuivaa tofu kevyen painon alla pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kuivattu tofu noin 1,5 cm paksuisiksi viipaleiksi.
Valmista vinegrette sekoittamalla kaikki sen raaka-aineet keskenään pienessä kulhossa. Murskaa osa herukoista kevyesti. Anna kastikkeen maustua sen aikaa kun teet muita valmisteluja.
Paista tofu paistinpannulla ja pidä lämpiminä. Lämmitä letut pannulla.
Kokoa tacot laittamalla lämpimien lettujen päälle chilimajoneesia, salaattimixiä, lämpimiä tofupaloja ja hieman punaherukkakastiketta. Lisää lopuksi silmusalaattia,
punaherukkavinegretteä, korianteria ja chiliviipaleita. Viimeistele ripottelemalla päälle seesaminsiemeniä.
Tarjoile tacojen kanssa halutessasi limelohkoja, jos haluat tacoihin vielä hieman lisää
hapokkuutta.