Satokausi Rosé ja valurautapannulla valmistettu frittata

4.7.2022 - Reseptit|

Uusista perunoista ja suoraan mullasta napatusta naurisnipusta syntyy ruokaisa frittata eli uunimunakas, joka valmistuu kätevästi vaikka mökin kesäkeittössä. Rouhea frittata sopii kiireettömiin kesäpäiviin aivan kuten seuralaisensakin – Satokausi Rosé!

frittata-resepti-satokausi-rose

Frittatan eli italialaisen uunimunakkaan valmistukseen voi käyttää melkein mitä tahansa raaka-aineita porkkanasta loheen ja fenkolista tuoremakkaraan. Tällä kertaa kananmunista ja kermasta sekoitettu frittata saa täytteekseen varhaisperunoita, sipulia, tuoretta pinaattia ja minttua sekä suoraan mullasta napattuja nauriita.

Lopputulos on täyteläisen kermainen sekä maultaan että suutuntumaltaan. Mukavan maanläheinen maku sopii mukavasti raikkaan hapokkaan Satokausi Roséen rinnalle. Kun valmistat frittatan etukäteen, ja leikkaat sen annospaloiksi rasiaan, saat maistuvan mökkituliaisen. Pakkaa samaan koriin kauniisti kuvitettu ja kesäiseen kattaukseen sopiva hanapakkaus – täydellinen yhdistelmä lämpimien kesäiltojen iloksi!

Frittata uusista perunoista ja nauriista

4–8 henkilölle

  • 200 g uusia perunoita (n. 4–6 kpl)
  • 200 g nauriita (n. 3 kpl)
  • 2 varsisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 65 g tuoretta pinaattia
  • 8 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • kourallinen tuoretta minttua pieneksi hienonnettuna
  • ½ tl tuoretta muskottipähkinää raastettuna (vapaaehtoinen)
  • suolaa ja pippuria
  • 125 g ricottajuustoa
  • 10 kpl tuoreita salvianlehtiä
  • voita ja öljyä paistamiseen

Laita kiertoilmauuni lämpiämään 200 asteeseen.

Pese perunat ja huuhtele nauriit. Leikkaa perunat muutaman millin paksuisiksi viipaleiksi ja nauriit pienen noppakuution kokoisiksi paloiksi. Lämmitä liedellä n. 26 cm läpimitaltaan olevassa valurautapannussa voita ja öljyä. Paista perunaviipaleita kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Ota perunaviipaleet pois pannulta ja lisää nauriit tilalle.

Leikkaa varsisipuleiden valkoiset ja vaaleanvihreät osat ohuiksi kiekoiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Säästä sipuleiden vihreät varret tarjoilua varten. Lisää sipulit nauriiden seuraksi pannulle. Kypsennä kasviksia kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää paistetut perunaviipaleet ja pinaatinlehdet pannulle. Kypsennä kunnes pinaatit ovat pehmenneet. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita kulhossa kananmunat, kerma, hienonnettu ja minttu sekä muskottipähkinä, jos haluat käyttää sitä. Lisää myös hieman suolaa ja pippuria. Sekoita tasaiseksi ja kaada pannulle kasvisten päälle.

Anna munakasmassan kypsyä hetken aikaa liedellä ja liikuttele sitä puulusikalla silloin tällöin. Kun massa on hieman hyytynyt, lusikoi ricottaa pieniksi keoiksi eri puolille pannua. Asettele päälle lopuksi salvianlehdet.

Kypsennä frittata loppuun uunissa, noin 8–12 minuuttia, kunnes se on hyytynyt ja saanut pintaansa kauniin värin.

Tarjoile frittata esimerkiksi raikkaan vihersalaatin, oliivien ja Satokausi Rosé -viinin kanssa.

Silppua päälle myös varsisipuleiden vihreät varret.

Viinisuositus: Satokausi Rosé hanapakkaus

Eteläranskalaista herkkuroseeta sesongin kasviksille | 35,89€ satokausi-rosé-hanapakkaus

Puhtaista ja tyylikkäistä luomuviineistään tunnetun Lurtonin viinitalon keulakuva François Lurton laittoi hynttyyt yhteen Satokausikalenterin ja Winestaten kanssa, ja siitä syntyi Satokausi Rosé. Sauvignon Blanc -rypäleestä ja sen vaaleanpunaisesta värimuunnoksesta, Sauvignon Gris’stä, tehty kuiva ranskalaisrosee on pakattu näppärään hanapakkaukseen, josta riittää kivasti keväiseen yhdessä herkutteluun. Hennon vaaleanpunainen Satokausi Rosé tuoksuu kotoisasti vadelmilta ja herukanlehdiltä sekä eksoottisilta hedelmiltä, kuten persikoilta ja sitrushedelmiltä.

Nimensä mukaisesti Satokausi Rosé rakastaa sesongin vihanneksia ja juureksia. Kata tämän eloisan hedelmäisen ja harmonisen hapokkaan roseeviinin kaveriksi kauden ihanimpia kasviksia! Höyrytä vihreää tai valkoista parsaa ja grillaa kylkeen mausteisessa marinadissa uuttunutta kalaa, kanaa tai kesäkurpitsaa. Satokauden salaatissa maistuvat kotimaiset kirsikkatomaatit, keväinen pastakastike valmistuu nuorista nokkosenlehdistä ja herkulliset kaalikääryleet varhaiskaalista. Tämä hanapakkaus istuu kasvisten rinnalle täydellisesti. Frittata on tietysti täydellinen täsmäparitus!

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.