Roseeviini on loistava viini ympäri vuoden – jopa joulupöytään

5.12.2023 - Artikkelit|

Kuka sen sanoo, että tähän aikaan vuodesta pitäisi siirtyä punaviineihin? Roseeviinit ovat suositumpia kuin koskaan – eikä niistä nauttiminen katso kalenteria!

Monen mielestä kesäinen auringonpaiste on paras sää ja hetki roseeviinien lipittelyyn. Sitä on vaikea kieltää, mutta roseeviinien suosio kasvaa koko ajan myös ympärivuotisena juomana. Terassihetkien lisäksi roseeviini onkin loistava moniottelija ruokapöydässä – ihan ympäri vuoden.

Punaviinien ja valkoviinien parhaat puolet

Vaaleanpunaisissa roseeviineissä yhdistyy sekä valkoviinien raikkaus että punaviinien aromikkuus, mikä tekee niistä niin loistavia ruokaviinejä. Tämä helpottaa myös illalliskutsujen järjestäjää! Tarjolel voi kattaa esimerkiksi laajan kirjon pikkusuolaisia, ruokaisia salaatteja ja vaikka pastaa tai pizzaa – roseet eivät ole kaikenkirjavasta ruokaseurasta moksiskaan!

Rosee taklaa jopa haastavana pidetyn joulupöydän

Roseeviini sopii myös suomalaiseen joulupöytään aivan erinomaisesti. Raikkaus ja hento punamarjaisuus sopivat esimerikiksi monesta hankaliksi makupareiksi mielletyille laatikoille. Pikkuinen jäännössokeri viinissä pehmentää yhdistelmää.

Jos joulupöytään haluaa yhden viini, joka kantaa sekä kylmät kalaherkut, mutta myös laatikot sekä kinkun, voi katseet kääntää roseeviinihyllylle.

Viinisuositus: Villa Wolf Pinot Noir Rosé 2022 (12,98 €)

villa wolf pinot noir roseViinilehden valinta Vuoden roseeviiniksi on niin hyvä, että sitä kannattaa nauttia silloinkin, kun lumi on peittänyt maan!

Riesling-velho Dr. Ernst Loosenin tuottama, väriltään elegantin vaalea Villa Wolf Pinot Noir Rosé on valmistettu tummasta Spätburgunder-rypäleestä (Pinot Noir). Pfalzin alueelta tuleva puolikuiva rosee on herkullisen marjainen ja tyylikkään hapokas viini, joka sopii juuri tähän vuodenaikaan.

Terästankeissa käytetty, raikkaan mansikkainen ja vadelmainen, punaherukatkin mieleen tuova Villa Wolf Pinot Noir Rosé rakastaa ruokaisia salaatteja, lihaisia alkupaloja ja esimerkiksi kevyen aasialaisittain maustettuja vaaleaa kalaa sekä possudumplingeja.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.