Riesling-keitto lämmittää pakkaspäivinä

19.1.2024 - Artikkelit|Reseptit|

Lunta tulvillaan, on raikas talvisää! Mutta keittiöissä ei palella, sillä hellalla porisee nyt täyteläinen ja rieslingin raikastama kasvissosekeitto. Tämä ohje on saatu itse saksalaiselta riesling-guru Ernst Loosenilta.

RIESLING-KEITTO

  • 2 rkl voita
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 iso purjo
  • 3 porkkanaa
  • 3–4 isoa perunaa
  • 1,5 litraa vettä
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 2,5 dl Villa Wolf Riesling -viiniä
  • 2,5 dl ruokakermaa
  • krutonkeja
  • suolaa
  • pippuria

Kuori ja pilko sipuli, valkosipulinkynnet, purjo, porkkanat ja perunat pieniksi paloiksi. Kuullota silputtuja kasviksia kattilan pohjalla voissa. Lisää joukkoon vesi sekä kanaliemikuutiot ja keitä 20–30 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat pehmenneet kypsiksi.

Soseuta ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi keitoksi. Lisää joukkoon kerma ja viini. Maista tarvitseeko keitto enää suolaa, tarvittaessa mausta ja rouhaise mustapippuria kyytipojaksi.

Viinisuositus: Villa Wolf Riesling (12,99 €)villa wolf riesling kartonkitölkki tetra

Saksan kansainvälisesti tunnetuin tuottaja Dr. Ernst Loosen hankki historiallisen, 1645 perustetun Villa Wolfin viinitilan huippulaatuiset 11 hehtaarin viinitarhat vuonna 1996. Hankinnan takana oli halu valmistaa hienoja, kuivia Riesling-viinejä.

Villa Wolf -sarjan viinien tavoitteena on olla erinomaisia perinteisten Pfalzin alueen lajikkeiden viinejä. Sama laatu jatkuu kätevään ja ympäristöystävälliseen kartonkitölkkiin pakatussa rieslingissä. Tuoksussa erottuu rieslingille tyypillinen aprikoosi, persikka ja omena hennon kukkaisuuden täydentämänä. Makumaailma seuraa tuoksua, ja varsinkin loppupuolella nousee esiin herkullinen sitruunan ja limetin hapokkuus. Viini on ryhdikäs, moni-ulotteinen ja maistuu suussa pitkään.

Mainio kumppani pastan, runsas aromisten merenherkkujen, vaalean lihan, aromikkaiden kasvisruokien ja miedosti maustettujen itämäisten keittiöiden herkkujen seuraksi.

LUE MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.