Tartar, kantarellitoast ja pinot noir

31.8.2021 - Reseptit|

Historiallisen helteisen kesän viilentyessä kohti syksyä punaviinit löytävät taas tiensä yhä useamman laseihin. Erityisesti elegantit ja marjaisat pinot noirit sopivat satokauden antimille paremmin kuin hyvin. Nyt pyöräytetäänkin metsästä kerätyistä kantarelleista toast, sekä tehdään tartaria pinot noirin kaveriksi. Katso herkullinen resepti!

Tartar hevosen sisäfileestä ja kantarellitoast

Kahdelle hengelle

Tartar:

  • 200 g hevosen sisäfileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • 5 kpl minisuolakurkkuja
  • ½ makea sipuli
  • 2 tl Dijon-sinappia
  • 1 kpl tuoreen timjamin oksa
  • suolaa, pippuria ja Tabascoa
  • 2 kpl kanan keltuainen

Kantarellitoast:

  • 200 g kantarelleja
  • 0,5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 2 kpl tähtianista
  • 0,5 tl kokonaisia valkopippureita
  • 0,5 tl kokonaisia neilikoita
  • 0,5 tl sinapinsiemeniä
  • 2 kpl tuoreen timjamin oksia
  • 1 tl suolaa
  • 2 paksua viipaletta hapanjuurileipää
  • oliiviöljyä leivän paahtamiseen
  • 4 rkl aiolia

Aloita pikkelöityjen kantarellien valmistamisella. Puhdista kantarellit ja laita ne laakeaan kulhoon odottamaan. Kiehauta kattilassa etikka, sokeri, vesi ja mausteet timjamia lukuunottamatta. Kaada kiehautettu pikkeliliemi kantarellien päälle ja lisää mukaan timjami. Anna maustua ainakin tunnin ajan tai yön yli jääkaapissa.

Tarjoile pikkelöidyt kantarellit aiolin kanssa oliiviöljyssä paahdetun hapanjuurileipäviipaleen päällä. Voit tarjota kantarelleja myös tartarin seurana.

Pilko hevosen filee, kaprikset, minisuolakurkut, timjami ja sipuli pieneksi kuutioiksi ja laita ne kulhoon. Lisää kulhoon sinappi, sekä mausteet ja sekoita hyvin. Aloita ensin parilla tipalla Tabascoa ja lisää sitä tarvittaessa, jos haluat tartarista mausteisempaa.

Tarjoile tartarin päällä kananmunan keltuainen. Voit laittaa pöytään tarjolle lisää kapriksia, suolakurkkuja, sipulia ja tabascoa, jotta ruokailijat voivat itse lisätä niitä oman makunsa mukaan.

Viinisuositus: Cono Sur Single Vineyard Block 21 Pinot Noir

Upea yhden tarhan viini Chilestä | 14,98€

Historiallisen helteisen kesän viilentyessä kohti syksyä punaviinit löytävät taas tiensä yhä useamman laseihin. Tähän vuodenaikaan istuvat hienosti etenkin kepeän elegantit Pinot Noir -punaviinit. Chilestä, viileästä San Antonion laaksosta tuleva Cono Sur Single Vineyard 21 Block Pinot Noir on nimensä mukaisesti vain yhden tarhan rypäleistä tehty notkea ja fiilikseltään silkkimäinen punaviini, josta löytyy vadelmaisia, kirsikkaisia ja kukkeitakin aromeja.

Hapoiltaan pirteä ja tanniineiltaan kiltti Cono Sur Single Vineyard 21 Block Pinot Noir on täydellinen pari tartarille. Myös sieniruoat, miedonmakuiset juustot sekä grillattu lohi maistuvat tämän chileläisen punaviinin rinnalla. Cono Sur 21 Block Pinot Noir sopii myös fondue- tai raclette-iltaan ystävien kesken.

KATSO MYÖS!

Kiva kun klikkasit tänne!
Lämpimästi tervetuloa inspiroitumaan viinin ympärillä.