William Fevre
Chablis’n merkittävimpiin viinintuottajiin lukeutuva Fevren suku on viljellyt viiniä jo yli 250-vuoden ajan. Vuodesta 1998 Champagne Henriot’n omistama William Fevre on ollut Chablis’n suurin Grand ja Premier Cru tarhojen omistaja.
William Fèvre Chablis Grand Cru Bougros
Bougros sijaitsee Chablis’n Grand Cru -alueen läntisellä laidalla. 130 – 170 metriä merenpinnan yläpuolella olevan tarhan maaperä on merkelisavea ja kalkkista savea. Bougros tuottaa runsaita ja aromikkaita viinejä. Viini kypsyy noin 14-15 kuukautta ennen pullotusta: vuosikerrasta riippuen noin puolet viinistä kypsyy viidestä kuuteen kuukauteen sakkojensa kanssa ranskalaisissa tammitynnyreissä, loppukypsyminen terästankeissa.
Viinin kuvaus
Vivahteikkaassa tuoksussa löytyy intensiivistä mineraalisuutta. Maku on runsas ja pyöreän täyteläinen, mutta samaan aikaan jäntevärakenteinen ja linjakas.
Viinin käyttö
Kalaruuat ja äyriäiset grillattuna tai kermaisilla kastikkeilla. Täsmäsuosituksena hummeri.