Torres Gran Coronas Reserva

Torres

Torresin perheen nimi on yhdistetty viiniin jo kolmen vuosisadan ajan, vaikka virallisesti liiketoiminta on alkanut vasta vuonna 1870. Legendaarisella perheyrityksellä on toimintaa ympäri maailmaa, ja se mielletään monessa suhteessa alansa edelläkävijäksi. Torresin pitkäjänteinen työ viinimaailman kehittämisessä on huomattu maailmalla. Drinks International -lehti valitsi Torresin maailman arvostetuimmaksi viinitaloksi jo neljättä kertaa viiden vuoden sisään.

Torres Gran Coronas Reserva

Gran Coronasia pidetään Torresin arvostetuimpana Reserva viininä. Viinin valmistuksessa on käytetty rypäleitä Torresin Mas la Plana tarhojen nuorista köynnöksistä.Käyminen on tapahtunut ruostumattomissa terästankeissa 28-29°C:ssa 8 päivän ajan. Käymisen jälkeen viiniä on maseroitu vielä kahden viikon ajan. Viini onkypsynyt 12 kk itäeurooppalaisissa ja ranskalaisissa (Nevers) 300 l tammitynnyreissä, joista 30% uusia. Viini on parhaimmillaan 8-10 vuoden ikäisenä.

Viinin kuvaus

Viini on väriltään syvän kirsikanpunainen, vivahtaen violettiin. Rakenne on vahva ja tasapainoinen. Aistittavissa on kypsien punaisten marjojen aromeita, hienosyisen tammen sävyttämänä (savua, paahteisia kuivattuja hedelmiä, mausteita). Suuntuntuma on intensiivinen, hillomainen ja mausteinen. Hyvälaatuiset tanniinit ryhdistävät elegantin viinin. Tuoksussa yhdistyvät aniksen ja lakritsin vivahteet.

Viinin käyttö

Viini sopii erinomaisesti erilaisille leikkeleille alkuruokana, riisiruuille, kuten paellalle, ja parhaille punaisille liharuuille riista mukaan luettuna, sekä juustoille.Tarjoilulämpötila 17 ºC.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Torres
Maa Espanja
Alue/luokitus Katalonia, DO Penedes
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon ( %)
Tempranillo ( %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 006454
Suositushinta 15,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit