Torres Estelado Organic Extra Brut Blanc de Noir

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Estelado Organic Extra Brut Blanc de Noir

País –lajiketta on viljelty Chilessä yli 500-vuotta. 2000-luvun alussa Chilen valtio otti yhteyttä Miguel Torresiin ja kysyi voisiko País- rypäleen arvostusta nostaa. Muutaman vuoden tutkimustyön jälkeen ja satoja rajoittamalla saatiin lajike elvytettyä ja tuotettua hienostuneita kuohuviinejä ja punaviinejä. Rypäleen arvo on 40 kertaistunut viimeisen kahdeksan vuoden aikana! Vanhimmat País köynnökset ovat reilusti yli 100-vuotta vanhoja.

Luonnonmukaisesti kasvatetut País-rypäleet murskataan hienovaraisesti. Ensimmäinen käyminen tapahtuu viilennetyissä terästankeissa ja toinen käyminen hitaasti 35 päivän ajana pullossa 17 asteen lämpötilassa. Käymisaromien paahteisen aromin voimistamiseksi viini on kypsynyt pullossa 18 kuukauden ajan ennen hiivasakan poistoa.

Viinin kuvaus

Erittäin kuiva, pirteän hapokas, pitkään kestävät kuplat.  Viheromenainen, persikkainen, hennon paahteinen. Pitkä ja tasapainoinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Erittäin monipuolinen ruokapöydässä runsaan aromikkuutensa johdosta. Asiantuntevampaan viinimakuun myös persoonallisen erottuvana aperitiivina tai juustojen seurassa.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Maule Valley
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet País
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 6
Alkoholipitoisuus 12,00 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 564487
Suositushinta 15,50 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Eettinen kauppa, Luomu