Torres Cordillera Carignan

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Cordillera Carignan

Linaresin läheltä 1996 löydetyistä erittäin iäkkäiden, yli 80-vuotiaiden Carignan köynnösten rypäleistä valmistettu viini. Erittäin pieniä satomääriä tuottavat köynnökset tuottavat erittäin korkealaatuista viiniä. Huolella valitut, Chilen parhailla punaviini-alueilla kasvaneet rypäleet on heti puristamisen jälkeen käytetty 26 ºC lämpötilassa terästankeissa 7 päivän ajan. Malolaktisen käymisen jälkeen, viini on kypsynyt 11 kuukautta 225 litran ranskalaisissa tammitynnyreissä (30% uusia ja 70% vuoden vanhoja), minkä jälkeen viiniä kypsennetty vielä pullossa 3 kuukautta. Säilyy asianmukaisissa oloissa 7-9 vuotta.

Viinin kuvaus

Syvä tummien kirsikoiden värinen. Voimakkaan hedelmäinen (punaisia ja mustia metsämarjoja), mausteinen ja hieman metsäinen tuoksu. Suuntuntuma on runsas ja lihaisa, monipuolinen ja silkkisten tanniinien ryhdittämä, pitkä aistikas jälkimaku – viinin hedelmäiset ja mausteiset piirteet jäävät viipyilemään suussa.

Viinin käyttö

Sopii erinomaisesti pateille, paahdetulle ankalle, riisiruuille, joissa on lihaa, kylmille leikkeleille, paahto- tai patapaisteille, kasvismuhennoksille ja padoille tai lampaalle.

Soveltuvuus

JuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Curico Valley
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Carignan (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 921387
Suositushinta 21,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

90 Points. Vintage 2009. Descorchados 2013
Silver Medal.Vintage 2009. Decanter 2013
90 Points. Vintage 2009. Wine Enthusiast 2012
Vintage 2009. Grand Gold Medal. Chile Bruselas Competition 2012

Sertifikaatit Vegaaninen