Terra Sana Rosé

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François Lurton syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

François Lurtonin viinitarhat ovat biodynaamisesti hoidettuja ja viini tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. François pyrkii tiiminsä kanssa löytämään kullekin maaperälle parhaiten sopivan rypäleen. Tavoitteena on tehdä luomuviinejä, jotka maistuvat paremmilta kuin perinteisin keinoin viljellyt viinit.

Viinit ovat puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaiseen tyyliin tehtyjä, mutta sisältävät aina kasvupaikkansa tuomaa alueelle tyypillisiä vivahteita.

Terra Sana Rosé

Terra Sana on François Lurtonin intohimo, koska hän pääsee toteuttamaan siinä mahdollisimman luonnollista viininviljelyä. Viiniköynnökset sijaitsevat Gardin alueella, Languedocissa. Ilmasto on välimerellinen, kuumat kuivat kesät ja leudot talvet. Meren läheisyys tuo viineihin eloisuutta ja aromikkuutta. Maaperä on graniittia ja kalkkikiveä. Viiniköynnökset ovat noin 20-25-vuotiaita. Rypäleet kerätään koneellisesti aamuvarhain. Käyminen tapahtuu 16-18 asteessa valittujen hiivojen kanssa.

Viinin kuvaus

Vaaleanpunainen väri, tuoksussa kukkaisuutta, persikkaa ja sitruksisuutta. Maku on tasapainoinen ja raikas.

Viinin käyttö

Mainio viini aperitiiviksi, sopii myös salaattien, grilliruokien ja mausteisten kalaruokien kumppaniksi. Tarjoillaan viilennettynä 10-12 asteeseen.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruoka

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus IGP Pays d'Oc
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Cinsault (40 %)
Grenache (60 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu