Sorgin Gin

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François Lurton syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

François Lurtonin viinitarhat ovat biodynaamisesti hoidettuja ja viini tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. François pyrkii tiiminsä kanssa löytämään kullekin maaperälle parhaiten sopivan rypäleen. Tavoitteena on tehdä luomuviinejä, jotka maistuvat paremmilta kuin perinteisin keinoin viljellyt viinit.

Viinit ovat puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaiseen tyyliin tehtyjä, mutta sisältävät aina kasvupaikkansa tuomaa alueelle tyypillisiä vivahteita.

Sorgin Gin

Sorgin (baskin kielellä noita) on François’n ensimmäinen väkevä tuote. Vuonna 2016 hän päätti monipuolistaa toimintaansa elvyttämällä tislaamon, jonka hänen isoisoisänsä oli perinyt vuonna 1880. Aromikas gini sisältää François’n rakastamaa Sauvignon Blanc-viiniä sekä mm. greipin kuorta, sitruunaa, orvokkia ja mustaherukkaa.

Viinin kuvaus

Väritön, kuiva, pehmeä, hedelmäinen, sitruksinen, herukkainen, yrttinen, aromikas.

Viinin käyttö

Gini nautitaan sellaisenaan tai tonicin kanssa, jolloin sitruksisuus ja hedelmäisyys korostuvat. Lisää halutessasi lasin reunalle appelsiininkuorta.

Soveltuvuus

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus
Viinityyppi
Rypäleet
Täyteläisyys
Hapokkuus
Sokeripitoisuus
Alkoholipitoisuus 43 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 70 cl
Suljin
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 954407
Suositushinta
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit