Satokausi Rosé

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François Lurton syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

François Lurtonin viinitarhat ovat biodynaamisesti hoidettuja ja viini tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. François pyrkii tiiminsä kanssa löytämään kullekin maaperälle parhaiten sopivan rypäleen. Tavoitteena on tehdä luomuviinejä, jotka maistuvat paremmilta kuin perinteisin keinoin viljellyt viinit.

Viinit ovat puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaiseen tyyliin tehtyjä, mutta sisältävät aina kasvupaikkansa tuomaa alueelle tyypillisiä vivahteita.

Satokausi Rosé

Satokausi Rosé on tehty yhdessä Satokausikalenterin, Winestaten ja François Lurtonin kanssa. Satokausikalenteri perehdyttää sesonkien mukaisiin vihanneksiin ja hedelmiin. Satokausi rosé on tarkoitettu vastuullisuudesta ja ruoanlaitosta kiinnostuneille kuluttajille, jotka nauttivat laadukkaan viinin yhdistämisestä ruokaan. Viinin ympärillä tehdään jatkuvaa kuluttajille suunnattua kauden mukaista reseptiikkaa ja inspiraatiota Satokausikalenterin sekä Winestaten kanavissa. Satokausi Rosé on valmistettu Sauvignon Gris ja Sauvignon Blanc-rypäleistä. Sauvignon Gris on Sauvignon Blancin vaaleanpunainen värimuunnos.

Viinin kuvaus

Hennon vaaleanpunainen väri. Tuoksussa on vadelmaa, sitrushedelmiä, persikkaa ja herukanlehteä.

Viinin käyttö

Monipuolinen ruokaviini sesonginmukaisille kasviksille sekä kala- ja kanaruokien kanssa nautittavaksi. Viini kantaa mausteisimpiakin ruokia.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Vin de France
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Sauvignon Blanc
Sauvignon Gris
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 11,5 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 300 cl
Suljin Hana
Laatikkokoko 4
Alkon tuotenro 443938
Suositushinta 35,89 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen