Torres Digno Sauvignon Blanc De-Alcoholised Wine

Miguel Torres Chile

Miguel Torres aloitti viinien valmistuksen Chilessä vuonna 1979. Hän oli ensimmäinen Chileen sijoittanut eurooppalainen tuottaja ja toi mukanaan modernin viininvalmistuksen menetelmät. Tänä päivänä Torresin talo Curicossa tunnetaan erityisesti eettisen kaupan projekteistaan.

 

Torres Digno Sauvignon Blanc De-Alcoholised Wine

Digno Sauvignon Blanc De-Alcoholised Wine on maailman ensimmäinen eettisen kaupan -statuksen saanut alkoholiton viini. Viini jatkaa Digno -viinien sarjaa tuoden rypälelajikkeiden parhaimmat ominaisuudet esiin. DIGNO tulee sanasta dignity. Viinien avulla Torres haluaa kertoa arvostuksestaan paikallisia viljelijöitä kohtaan ja tilan vastuusta tuottaa reilun kaupan viinejä. Torres Chilen pääviinintekijä Eduardo Jordán on tuonut mukanaan viineihin oman, entistä raikkaamman tyylin.

Ensin on valmistettu ”tavallinen” viini rangoista poistetuista Sauvignon Blanc -rypäleistä, joiden on annettu liota oman mehunsa kanssa hetken ennen alkoholikäymisen aloittamista. Alkoholikäyminen on tapahtunut terästankeissa 16° c lämpötilassa.

Alkoholin poistaminen on tapahtunut Spinning Cone Column (SCC)-menetelmää käyttäen. Menetelmä käyttää painetta hyödyksi, jolloin viiniä voidaan höyrystää matalammissa lämpötiloissa kuin kiehuminen, jolloin viinin luonnolliset aromit eivät vahingoitu. Ensimmäisessä vaiheessa otetaan viinistä talteen osia, jotka sisältävät suurimman osan viinin aromeista. Seuraavassa vaiheessa viiniä lämmitetään sen verran, että alkoholi höyrystyy ja saadaan poistettua. Tämän jälkeen viinin alun perin kuuluneet, siitä talteen otetut aromit palautetaan viiniin.

Viinin kuvaus

Väriltään vaaleankeltainen viini. Tuoksu on sitruksinen, kypsän herukkainen ja hennon yrttinen. Maku on kuivahko, silkkinen ja raikkaan hapokas.

Viinin käyttö

Täydellinen aperitiivi, sopii erinomaisesti meren herkuille ja pastan seuraksi. Tarjoillaan hyvin viilennettynä.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Miguel Torres Chile
Maa Chile
Alue/luokitus Central Valley
Viinityyppi Alkoholiton valkoviini
Rypäleet Sauvignon Blanc
Täyteläisyys Kevyt
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 40
Alkoholipitoisuus 0,0 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 586727
Suositushinta 8,48 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Eettinen kauppa, Vegaaninen