Rémy Pannier Rosé d’Anjou

Rémy Pannier

Rémy Pannier ja Donatien Bahuaud ovat Orchidées Maisons & Vins´n tuotemerkkejä. Kaikki heidän viininsä valmistetaan Loiren alueella. Yhtiön historia ulottuu aina vuoteen 1811, jolloin Jean-Baptiste Ackerman hankki omistukseensa kalkkikiveen louhittuja kellareita Saumurin alueelta ja alkoi valmistaa kuohuviinejä. Sittemmin yritys on kasvanut yrityskauppojen ja yhdistymisten myötä suurimmaksi Loiren viineihin erikoistuneeksi viinitaloksi.

Rémy Pannier Rosé d’Anjou

Viinin käytetyt rypäleet kerätään Ranskan pisimmän joen Loiren keskijuoksulta Anjoun alueelta, tunnetun Saumurin viinikylän eteläpuolelta. Alkoholikäyminen on tapahtunut viilennetyissä terästankeissa ja käyminen on keskeytetty viilentämällä viini lämpötilaan, jossa hiivan toiminta ei ole mahdollista. Tämän jälkeen viini on suodatettu sen varmistamiseksi, että jäljellä oleva sokeri ei enää pääse käymään. Viiniä ei ole kypsytetty erikseen vaan se on pullotettu suodatuksen jälkeen.

Viinin kuvaus

Vaaleanpunainen väri, tuoksussa punaisia marjoja, minttua, hieman valkopippuria ja raikasta sitruksisuutta. Puolikuiva, pirteän hapokas, aromeiltaan mansikkainen ja kevyen vadelmainen maku.

Viinin käyttö

Erittäin monikäyttöinen ruokaviini niin kalan, kasvisten kuin vaalean lihankin seuraksi tai seurusteluun sellaisenaan. Suositellaan nautittavaksi jääkaappikylmänä.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Rémy Pannier
Maa Ranska
Alue/luokitus Loire
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Cabernet Franc (60 %)
Gamay (15 %)
Grolleau (25 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 16
Alkoholipitoisuus 10,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 007131
Suositushinta 11,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit