Esporão Quinta dos Murças Reserva

Esporão

”Our Reason for Being: To make the best products from what nature provides in a responsible and inspiring way.” Portugalin johtaviin laatuviinitaloihin lukeutuva, Alentejossa sijaitseva Esporão on mielenkiintoinen tuottaja, joka panostaa viinivalmistuksessa moderniin tekniikkaan, mutta samalla myös perinteitä kunnioittaen, esimerkiksi valmistaen viinejä amfora -ruukuissa. Esporão on myös Portugalin edelläkävijöitä luomutuotannossa ja ympäristönsuojelussa. Portugalilaisiin alkuperäislajikkeisiin keskittyneen tuottajan viineissä on australialaissyntyisen pääviinintekijä David Baverstockin myötä myös persoonallinen häivähdys Australiassa käytettyjä lajikkeita, kuten Shiraz’ta ja Semillonia. Alentejossa sijaitseva viinitalo on laajentanut myös Douron laaksoon hankkimalla vuonna 2008 vanhan 115 hehtaarin Quinta dos Murcas -tilan, jossa tänä päivänä noudatetaan samoja kestävän kehityksen periaatteita kuin Alentejon tarhoillakin.

Esporão Quinta dos Murças Reserva

Quinta dos Murças Reserva on viinitalo Esporãon Douro-laaksossa sijaitseva tila, joka tuottaa perinteisellä portviinialueella pääasiassa Douro DOC -viinejä. Köynnökset ovat ensimmäisiä Douron jyrkillä rinteillä pystysuoraan istutettuja. Keskimäärin 40 vuotta vanhat köynnökset tuottavat vähän, mutta erittäin laadukkaita rypäleitä. Vanhoissa köynnöksissä lajikkeet ovat iloisesti sekaisin. Mukana ovat Touriga Nacional, Touriga Franca, Sousão, Tinta Amarela, Tinta Barroca ja Tinta Roriz. Näistä käsin poimituista rypäleistä luonnonmukaisin menetelmin valmistettu viini on poljettu perinteisesti jalan. Kypsynyt 12 kuukautta käytetyissä ranskalaisissa tammitynnyreissä.

Viinin kuvaus

Erittäin tumma väri. Tuoksussa kypsää hedelmää, mausteisuutta ja tammikypsytyksen tuomaa paahteisuutta. Viinin maku on täyteläinen, tummanpuhuva ja konsentroitunut. Kypsät tanniinit ja hyvin integroitunut tammi tuovat rakennetta. Pitkä ja viipyilevä, elegantti jälkimaku.

Viinin käyttö

Vuosikerta 2015 on erittäin nautittava nyt, mutta viinillä on myös loistava ikääntymispotentiaali. Quinta dos Murças Reserva on loistava valinta riistaruoille, pitkään haudutetuille lihapadoille ja pitkään kypsytetyille juustoille.

Soveltuvuus

JuustotVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Esporão
Maa Portugali
Alue/luokitus DOC Douro
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Sousão
Tinta Amarela
Tinta Barroca
Tinta Roriz
Touriga Franca
Touriga Nacional
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 3
Alkon tuotenro 418687
Suositushinta 33,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

2018, Mundus Vini – Spring Tasting – Gold

2018, Wine Enthusiast – Editor’s Choice – 94 points

Sertifikaatit