Origin Pure Pinotage

Origin Wine

Origin Wine on eteläafrikkalainen, vuonna 2002 kolmen hengen voimin perustettu yritys, joka tänä päivänä tuottaa maailmanlaajuisesti yli 80 miljoonaa litraa viiniä vuodessa. Innovatiivisuudestaan ja pakkauksistaan tunnettu Origin Wine tuottaa viinejä Etelä-Afrikan lisäksi mm. Australiassa, Euroopassa ja Etelä-Amerikassa.

Yritys on myös mukana maailman suurimmassa Fairtrade -projektissa, ja tukee tällä hetkellä tuhansia ihmisiä Etelä-Afrikassa, Chilessä ja Argentiinassa.

Origin Pure Pinotage

Origin Pure valmistetaan 100% Pinotage -rypäleistä. Viini on kestävän kehityksen viini niin eettisyytensä kuin ympäristöystävällisyytensä puolesta. Reilun Kaupan tunnuksella sertifioitu luomuviini onkin erinomainen viinivalinta vastuullisuutta arvostavalle kuluttajalle. Viiniin käytetyt Pinotage -rypäleet ovat peräisin Western Capesta, missä lämpimät ja kuivat kasvuolosuhteet tuottavat pientä satoa. Rypäleet ovat pieniä ja konsentroituneita. Viini on kypsynyt ruostumattomissa terästankeissa, säilyttäen kokonaisuuden raikkaan marjaisena. Viini sopii myös vegaaneille, sillä valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita.

Viinin kuvaus

Tumman viininpunainen väri, tuoksussa mustaherukkaa, boysenmarjaa ja kirsikankukkia. Suutuntuma on keskitäyteläinen, viinissä on miellyttävä hapokkuus ja silkkiset tanniinit. Tasapainoisen raikas punaviini!

Viinin käyttö

Sopii nautittavaksi miedompien liharuokien ja grillattujen kasvisten kanssa. Kokeile myös nautiskeluviininä sellaisenaan tai pehmeiden juustojen kanssa. Tarjoillaan hieman viilennettynä, eli n. 16-18 asteisena.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJuustotLintuMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Origin Wine
Maa Etelä-Afrikka
Alue/luokitus W.O Western Cape
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Pinotage
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 4
Alkoholipitoisuus 13 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 460037
Suositushinta 9,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Eettinen kauppa, Luomu, Paikallinen ekosertifikaatti, Vegaaninen