Neiss Riesling Hochgewächs

Weingut Neiss

Weingut Neiss on perustettu 1547 ja se omistaa noin 25 hehtaaria tarhoja Kindenheimin kylässä Pohjois-Pfalzissa. Viinitilan johdossa oleva Axel Neiss on ollut pariinkin otteeseen ehdolla Saksan parhaaksi punaviinin tuottajaksi.

Neiss Riesling Hochgewächs

Palkitun Axel Neissin Riesling Hochgewächs on vegaaninen ja paikallisesti ekosertifioitu. Termi Hochgewächs viittaa pitkään kypsytettyihin Riesling-rypäleisiin ja kertoo, että viini on laadukkaampi kuin perinteinen qualitätswein. Hochgewächs-viinin valmistus vaatii tekijältä erityistä tarkkuutta ja osaamista tarhalla, että täydellisesti kypsyneet rypäleet saadaan kerättyä parhaana mahdollisena hetkenä. Lopputulos on hurmaava – pieteetillä vaalitut rypäleet ja tarkka kontrolli tekevät viinistä sofistikoituneen ja tyylikkään.

Viinin kuvaus

Vaaleankeltainen väri. Tuoksu on hedelmäinen, josta voi erottaa sitruksisuutta ja valkoisia kukkia. Maku on tasapainoinen, ja eri elementit ovat yhdistyneet samettiseksi kokonaisuudeksi. Herkullinen hedelmäisyys ja hapokkuus, jälkimaussa nousee esiin hienostunutta mineraalisuutta.

Viinin käyttö

Aperitiiviksi tai alkupalojen kanssa. Sopii myös pariloidulle kalalle tai muille mereneläville.

Soveltuvuus

ÄyriäisetMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Voimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja Weingut Neiss
Maa Saksa
Alue/luokitus Pfalz
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Riesling
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 7
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 525227
Suositushinta 14,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Paikallinen ekosertifikaatti, Vegaaninen