Masi Tupungato
Perinteikäs italialainen viinitalo Masi aloitti viininviljelyn Argentiinassa 1990–luvulla, Vigneti La Arboleda -tilalla, Mendozan Tupungato-laaksossa. Malbec-lajikkeen lisäksi Masi on istuttanut tarhoille Veneton paikallislajikkeita, kuten Corvinaa. Tiloilla hyödynnetään myös Valpolicellan perinteisiä valmistustapoja esimerkiksi tekemällä viiniä osittain kuivatuista rypäleistä Appaxximento-menetelmällä. Masi Tupungaton viinit ovat luomusertifioituja.
Masi Tupungato Passo Blanco Organic
Passo Doble on yhdistelmä Venetosta tutumpaa Pinot Grigiota ja Argentiinan Torrontésia. Pinot Grigio -rypäleitä on Masin venetolaiseen Appaxximento-tyyliin kevyesti kuivatettu (n. 15 päivää) ennen puristamista. Hieman myöhempään kypsyvät Torrontés-rypäleet vinifioidaan erikseen. Raikkaus ja aromien kirjo ovat viininteon punaisia lankoja: kummatkin rypälelajikkeet jäähdytetään heti keräämisen yhteydessä kuivajäällä, eikä valmistuksessa käytetä tammea.
Viinin kuvaus
Vaalea väri. Tuoksu on vahva ja hieman kukkea. Taustalla löytää sitruunankuorta ja persikkaa sekä kuivatettua aprikoosia. Raikas ja kuiva maku jonka hapokkuus tasapainottaa hyvin runsaan hedelmäisyyden sekä täyteläisyyden. Pitkän jälkimaun tukena raikas sitruunaisuus.
Viinin käyttö
Erinomainen voimakkaampien kalaruokien, kuten tonnikalan ja äyriäisten kanssa. Valkoisen lihan ja grillattujen kasvisten kumppani ja erinomainen sushin ja sashimin kanssa. Toimii hienosti aasialaisten tofuruokien seurana.