Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Riserva di Costasera Amarone Classico
Viini saa tumman täyteläisyytensä rypäleiden normaalia pidemmästä, 120 päivän appassimento-kuivatuksesta. Blendissä on Veneton alkuperäislajiketta Oseletaa, joka ehti jo lähes kadota maailman viinikartalta ennen kuin Masi onnistui elvyttämään sen. Oseleta tuo viiniin napakkaa tanniinisuutta. Pitkä tammikypsytys, 40 kuukautta osittain uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, luo viiniin majesteettista ryhdikkyyttä. Viinissä aistii selkeästi Botrytis-jalohomeen aikaansaaman makeuden illuusion, mikä tekee viinistä runsaan ja pitkäikäisen.
Viinin kuvaus
Tumma ja syvän purppurainen väri. Tuoksussa tummaa suklaata, luumua, hillottua kirsikkaa sekä kahvin paahteisuutta. Täyteläinen, runsas ja miellyttävä maku on samettisen pitkä.
Viinin käyttö
Voimakasaromisten liharuokien lisäksi klassinen riistaviini ja laatujuustojen seuralainen. Meditaatioviini ruokailun pääteeksi. Pitkä varastoimispotentiaali, jopa 30-35 vuotta.