Masi Tupungato Passo Doble Organic

Masi Tupungato

Perinteikäs italialainen viinitalo Masi aloitti viininviljelyn Argentiinassa 1990–luvulla, Vigneti La Arboleda -tilalla, Mendozan Tupungato-laaksossa. Malbec-lajikkeen lisäksi Masi on istuttanut tarhoille Veneton paikallislajikkeita, kuten Corvinaa. Tiloilla hyödynnetään myös Valpolicellan perinteisiä valmistustapoja esimerkiksi tekemällä viiniä osittain kuivatuista rypäleistä Appaxximento-menetelmällä. Masi Tupungaton viinit ovat luomusertifioituja.

Masi Tupungato Passo Doble Organic

Passo Doble on valmistettu Masin kehittämällä appaXXimento-menetelmällä: Malbec-viini on käytetty uudelleen osittain kuivattujen Corvina-rypäleiden kanssa. Tämä tuo viiniin rakennetta sekä täyteläisen maun. Viini kypsyy yhdeksän kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.

Viinin kuvaus

Tuoksussa kypsää hedelmää sekä lakritsin aromeja. Täyteläisessä ja miellyttävän mausteisessa maussa on tyylikkäät tanniinit, jotka täydentävät viinin täyteläistä rakennetta ja eloisaa hapokkuutta. Pehmeä ja miellyttävä jälkimaku.

Viinin käyttö

Monipuolinen ruokaviini, joka sopii kuitenkin parhaiten grillattujen ja paahdettujen liharuokien sekä linturiistan kanssa. Oiva kumppani kypsille, voimakkaille juustoille.

Soveltuvuus

JuustotMausteinen ruokaVoimakkaat kalaruoatVoimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Masi Tupungato
Maa Argentiina
Alue/luokitus Mendoza
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Corvina (30 %)
Malbec (70 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti, Travel Retail & Duty Free
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 910867
Suositushinta 17,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen