Masi Tupungato
Perinteikäs italialainen viinitalo Masi aloitti viininviljelyn Argentiinassa 1990–luvulla, Vigneti La Arboleda -tilalla, Mendozan Tupungato-laaksossa. Malbec-lajikkeen lisäksi Masi on istuttanut tarhoille Veneton paikallislajikkeita, kuten Corvinaa. Tiloilla hyödynnetään myös Valpolicellan perinteisiä valmistustapoja esimerkiksi tekemällä viiniä osittain kuivatuista rypäleistä Appaxximento-menetelmällä. Masi Tupungaton viinit ovat luomusertifioituja.
Masi Tupungato Passo Doble Organic
Passo Doble on valmistettu Masin kehittämällä appaXXimento-menetelmällä: Malbec-viini on käytetty uudelleen osittain kuivattujen Corvina-rypäleiden kanssa. Tämä tuo viiniin rakennetta sekä täyteläisen maun. Viini kypsyy yhdeksän kuukautta ranskalaisissa tammitynnyreissä ennen pullotusta.
Viinin kuvaus
Tuoksussa kypsää hedelmää sekä lakritsin aromeja. Täyteläisessä ja miellyttävän mausteisessa maussa on tyylikkäät tanniinit, jotka täydentävät viinin täyteläistä rakennetta ja eloisaa hapokkuutta. Pehmeä ja miellyttävä jälkimaku.
Viinin käyttö
Monipuolinen ruokaviini, joka sopii kuitenkin parhaiten grillattujen ja paahdettujen liharuokien sekä linturiistan kanssa. Oiva kumppani kypsille, voimakkaille juustoille.