Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Moxxé Brut
Viinin nimi muodostuu Veneton murteen kuohuvaa tarkoittavan sanan ja AppaXXimento -sanan yhdistelmästä. Tämä ainutlaatuinen, osin kuivatuista rypäleistä valmistettu kuohuviini syntyi Masin halusta valmistaa prosecco -tyylistä kuohuviiniä Veneton alueen perinteisistä lajikkeista. Pinot Grigio – ja Verduzzo-rypäleet tulevat Castions di Stradasta, Friulista. Verduzzo-rypäleitä on AppaXXimento-tyyliin kuivattu kolme viikkoa ennen viinintekoa.
Viinin kuvaus
Oljenkeltainen väri ja viipyilevät kuplat. Tuoksussa omenaa ja sitruksen kuorta. Kuiva ja pehmeän hedelmäinen, runsas maku on tuoksun mukainen ja miellyttävän pitkä.
Viinin käyttö
Erinomainen aperitiivi ja tasokas antipastojen, keveiden pastojen ja risottojen, merenherkkujen tai salaattien seuralainen. Parhaimmillaan 8-10 °C lämpötilassa.