Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Mazzano Amarone della Valpolicella Classico 2011
Masin kellareiden aarre viinien ystävälle! Mazzano on rajallisen saatavuuden viini, jota valmistetaan vain parhaina vuosina. Mazzano on klassinen Amarone, jonka rypäleet kerätään huipputarhoilta ja jätetään bambualustoille kuivumaan talvikuukausien ajaksi. Rypäleet kasvavat noin 400 metriä merenpinnan yläpuolella runsaan mineraalipitoisessa kalkkikivimaaperässä. Viiniä voi kypsytellä kellarissa vielä 40 vuoden ajan.
Viinin kuvaus
Tumman rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa, luumua, mustikkaa ja tummaa suklaata. Vivahteikas viini, jossa pitkä jälkimaku.
Viinin käyttö
Klassisten liharuokien, riistan ja voimakkaiden juustojen kanssa.