Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Masianco Pinot Grigio Verduzzo
Friulin alueella kasvaneen aromikkaan Pinot Grigion kanssa on yhdistetty paikallista Verduzzo-lajiketta, joka poimitaan hieman ylikypsänä ja kuivatetaan 3 viikkoa poiminnan jälkeen. Lyhyt ”apassimento” korostaa viiniin persoonallisuutta ja hedelmäisyyttä. Pinot Grigio kypsyi terästankeissa kolme kuukautta, Verduzzon kypsyessä tammitynnyreissä.
Viinin kuvaus
Vaalea, vihreään taittava väri. Tuoksu on herkullisen hedelmäinen, kukkea ja hieman hunajainen. Maku on kuiva ja raikas. Täyteläinen rakenne, jossa on persikan ja kuivattujen aprikoosien aromeja. Pitkässä jälkimaussa on sitrusmaista raikkautta ja houkuttelevia hunajan aromeja sekä AppaXXImento -menetelmän tuomaa runsautta.
Viinin käyttö
Masianco sopii erinomaisesti aperitiiviksi ja seurusteluun. Lisäksi viini viihtyy hyvin alkupalojen, merenherkkujen ja vaalean lihan kanssa. Modernin, kevyemmän ruoanvalmistustyylin keittiöihin. Soveltuu vegaaneille.