Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Campolongo di Torbe Amarone della Valpolicella Classico 2011
Masin kellareiden aarre viinien ystävälle! Campolongo di Torbe on rajallisen saatavuuden viini, jota valmistetaan vain parhaina vuosina. Klassinen Amarone, jonka rypäleet kerätään huipputarhoilta ja jätetään bambualustoille kuivumaan talvikuukausien ajaksi. Vulkaaninen, mineraalipitoinen maaperä tuottaa pehmeän tanniinista, mantelista ja mineraalista viiniä. Palstat sijaitsevat noin 400 metriä merenpinnan yläpuolella. Viiniä voi kypsytellä kellarissa vielä 40 vuoden ajan.
Viinin kuvaus
Rubiininpunainen väri. Tuoksussa boysenmarjaa, luumua, karvasmantelia ja hentoa kanelisuutta. Suutuntuma on intensiivisen täyteläinen ja tasapainoinen.
Viinin käyttö
Klassisille liharuoille, riistalle, lammasruoille sekä pitkään kypsyneille juustoille. Täydellinen päätös aterialle myös sellaisenaan!