Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Campofiorin
Campofiorin on yksi Masin tunnetuimmista viineistä. Nimi tarkoittaa kukkivaa niittyä. Campofiorin oli ensimmäinen ripasso-menetelmällä valmistettu viini vuonna 1964. Tänä päivänä viini valmistetaan kaksoiskäymismenetelmällä, jonka Masi kehitti 1990-luvulla parantaakseen aiemmin kehittämäänsä ripasso-menetelmää. Kaksoiskäymismenetelmässä perinteinen punaviini käytetään uudestaan noin kuuden viikon ajan kuivattujen rypäleiden kanssa. Tämä toinen käyminen kestää noin 15 päivää. Prosessi tuo viiniin alkoholia, väriä, uutosta ja pehmentää tanniineja sekä lisää aromikkuutta. Campofiorin kypsyy 18 kuukautta tammitynnyreissä, joista kolmasosa uusia.
37,5 cl / 10,50 €
75 cl / 16,89 €
Viinin kuvaus
Tumma, intensiivinen väri. Tuoksussa kirsikan sekä kypsien hedelmien aromikkuutta ja miellyttävää mausteisuutta. Suutuntuma on täyteläinen ja tasapainoinen. Maussa on kypsää hedelmää, mausteita ja mustaherukkaa. Pehmeät ja silkkiset tanniinit hyötyvät hapokkuudesta, joka kantaa pitkään jälkimakuun. Monikerroksinen ja vivahteikas kokonaisuus!
Viinin käyttö
Monikäyttöinen ja klassinen punaviini, joka sopii hyvin runsaiden pastaruokien, grillatun tai paahdetun lihan, riistan sekä kypsien juustojen kanssa. Ikääntymispotentiaali 15-20 vuotta.