Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Brolo Campofiorin
Termi ”Brolo” viittaa viinitarhaan, joka on ympäröity muureilla. Brolo di Campofiorin -tarha sijaitsee Valgatara di Maranossa, Valpolicella Classico -alueen sydämessä. Tämän tarhan rypäleistä valmistettiin aikanaan ensimmäiset Campofiorin -viinit. Tämän klassikon isoveli Brolo sisältää lisäksi tiukan tanniinista Oseleta-rypälettä. Viini valmistetaan Masin kehittämällä kaksoiskäymismenetelmällä. Rypäleet vinifioitiin viileässä, ja marraskuun lopulla viiniin lisättiin 30% kuivattuja Corvina-rypäleitä käynnistämään viinin toinen käyminen. Toisen käymisen tuloksena viinissä on enemmän alkoholia ja tanniineja sekä enemmän rakennetta ja aromikkuutta. Viini kypsyi 24 kk 600 litran ”Fusti Veronese” Allier- tammitynnyreissä ja lisäksi 30 % viinistä kypsyi slavonialaisissa tammitynnyreissä. Pullokypsytys kesti 4 kk. Ikääntymispotentiaali jopa 20 v.
Viinin kuvaus
Tumma, runsaanpunainen väri. Tuoksussa intensiivistä hedelmäisyyttä ja vaniljaisuutta. Maku on täyteläinen, runsas ja kypsien hedelmien aromien sävyttämä. Ryhdikäs tanniinirakenne. Pitkä, samettinen jälkimaku, jota tukee miellyttävä hapokkuus.
Viinin käyttö
Monipuolinen ruokaviini, erityisesti grillatuille liharuoille, riistalle sekä pitkään kypsyneille juustoille.