Masi
Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.
Masi Angelorum Recioto
Makeat Recioto-viinit ovat tunnettuja jo roomalaisten ajoilta. Angelorum tarkoittaa ”enkeleiltä”. Masin parhailta Amarone-palstoilta valitaan laadukkaimmat rypäletertut, joita kuivatetaan vähintään kolme kuukautta aromien ja värin konsentroimiseksi. Kuivatuksen aikana 35-40% rypäleissä olevasta vedestä haihtuu. Corvina-lajikkeen kuivatuksessa esiintyvä Botrytis-jalohome tuo myös viiniin sille ominaisia aromeja. Kypsynyt 12 kuukauden ajan suurissa 2500 litran tynnyreissä ja vähintään kolme kuukautta pullossa.
Viinin kuvaus
Tummanpunainen väri. Tuoksussa kuivattua kirsikkaa, makeaa marjaisuutta, tummaa suklaata ja mausteisuutta. Ryhdikäs hapokkuus leikkaa makeutta ja silkkisen kypsät tanniinit tukevat viinin hedelmäisyyttä. Tiivis ja tasapainoinen maku kestää pitkään.
Viinin käyttö
Ihastuttava aterian päätös sellaisenaan, mutta sopii yhdistettäväksi myös manteli- ja pähkinäjälkiruokien tai sinihomejuuston kanssa.