Masi Angelorum Recioto

Masi

Boscainin perheen 1770-luvulla Valpolicellasta ostama pieni viinitila on kasvanut kansainvälisesti menestyneeksi, Pohjois-Italian Veneton lähettilääksi. Yhä perheomisteinen viinitalo on ollut vuosia edelläkävijä viininvalmistuksessa kehittäen mm. Appaxximento-, sekä Ripasso -menetelmät, jotka sittemmin ovat muodostuneet järkkymättömäksi osaksi Pohjois-Italialaista viininvalmistusta.

Masi Angelorum Recioto

Makeat Recioto-viinit ovat tunnettuja jo roomalaisten ajoilta. Angelorum tarkoittaa ”enkeleiltä”. Masin parhailta Amarone-palstoilta valitaan laadukkaimmat rypäletertut, joita kuivatetaan vähintään kolme kuukautta aromien ja värin konsentroimiseksi. Kuivatuksen aikana 35-40% rypäleissä olevasta vedestä haihtuu. Corvina-lajikkeen kuivatuksessa esiintyvä Botrytis-jalohome tuo myös viiniin sille ominaisia aromeja. Kypsynyt 12 kuukauden ajan suurissa 2500 litran tynnyreissä ja vähintään kolme kuukautta pullossa.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Tuoksussa kuivattua kirsikkaa, makeaa marjaisuutta, tummaa suklaata ja mausteisuutta. Ryhdikäs hapokkuus leikkaa makeutta ja silkkisen kypsät tanniinit tukevat viinin hedelmäisyyttä. Tiivis ja tasapainoinen maku kestää pitkään.

Viinin käyttö

Ihastuttava aterian päätös sellaisenaan, mutta sopii yhdistettäväksi myös manteli- ja pähkinäjälkiruokien tai sinihomejuuston kanssa.

Soveltuvuus

Aperitiivi & seurusteluJälkiruokaJuustot

Lisätiedot

Tuottaja Masi
Maa Italia
Alue/luokitus Veneto
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Corvina (70 %)
Molinara (10 %)
Rondinella (20 %)
Täyteläisyys Erittäin täyteläinen
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 82
Alkoholipitoisuus 14 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 37,5 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 12
Alkon tuotenro 497744
Suositushinta 23,65 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen