Mas Janeil Le Petit Pas White

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Mas Janeil Le Petit Pas White

Rypäleet kerätään käsin. Puolet blendistä käy ja kypsyy 600-litraisissa tammitynnyreissä ja puolet betonitankeissa yhdeksän kuukauden ajan. Macabeu antaa viinille sen kukkeuden ja hedelmän, Grenache Gris tarjoaa täyteläisyyttä ja mausteita, Grenache Blanc taas pyöreyttä ja hapokkuutta.

Viinin kuvaus

Kullankeltainen väri. Ihanan hedelmäinen tuoksu, josta löytyy valkopersikkaa ja passionhedelmää sekä kukkaisuutta ja paahdettua mantelia. Keskitäyteläinen ja tasapainoinen viini, jossa on miellyttävä hapokkuus ja hedelmäinen jälkimaku.

Viinin käyttö

Aperitiivi, kampasimpukat ja katkaraput sekä mausteiset liharuoat.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAperitiivi & seurusteluVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus IGP Côtes Catalanes
Viinityyppi Valkoviinit
Rypäleet Grenache Blanc
Grenache Gris
Macabeo
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen