Mas Janeil Le Petit Pas Red

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Mas Janeil Le Petit Pas Red

Rypäleet poimitaan käsin. Viini käy pienissä sementtitankeissa. Osa viinistä kypsyy tammitynnyreissä 10 kuukautta. Mas Janeil -tilan maaperä on kuin erilaisten ainesten mosaiikki – liuskekiveä, graniittia ja kalkkikiveä. Maaperä on köyhä, joten viiniköynnökset joutuvat työntämään juurensa syvälle maaperään löytääkseen ravinteita. Tila tuottaa vain pienen sadon, jossa rypäleet ovat konsentroituneita ja täynnä makua.

Viinin kuvaus

Intensiivisen punainen väri. Tuoksussa on metsämansikkaa, puolukkaa ja mausteita. Pehmeät tanniinit ja pyöreä jälkimaku, jossa hentoa paahteisuutta.

Viinin käyttö

Kanatagine, kasvispastat ja hieman miedommat liharuoat.

Soveltuvuus

LintuMausteinen ruokaMiedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Côtes du Roussillon AOC, Languedoc
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Carignan
Grenache
Mourvedre
Syrah
Täyteläisyys Keskitäyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 15,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen