Lurton Into the Woods GSM hanapakkaus

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Lurton Into the Woods GSM hanapakkaus

Winestaten ja Francois Lurtonin yhdessä luoma mehevä ja roteva viini on on saanut inspiraationsa pohjoisen syksyisestä luonnosta. Aromikkaan maun takaa Etelä-Ranskan maaginen rypälekolmikko GSM – Grenache, Syrah ja Mourvedre.

Viinin kuvaus

Tummanpunainen väri. Tuoksussa karhunvatukkaa, luumua ja mausteisuutta. Viini on todella täyteläinen ja suutuntuma on runsas hyvällä hapokkuudella sekä miellyttävillä tanniineilla. Jälkimaku on pitkä ja vivahteikas.

Viinin käyttö

Täyteläinen ja napakan tanniininen viini on upea riistaruuan ja grilliherkkujen kera.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Vin de France
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Grenache
Mourvedre
Shiraz
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 14,5 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 300 cl
Suljin Hana
Laatikkokoko 4
Alkon tuotenro 900114
Suositushinta 38,49 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Vegaaninen