Lindauer Brut

Lindauer

Lindauer -viinit ovat todiste siitä, että Uuden-Seelannin viileässä ilmastossa voi tuottaa huippulaadukkaita kuohuviinejä. Nimi Lindauer viittaa Eurooppalaiseen taidemaalariin, Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan. Lindauer on Uuden-Seelannin suosituin viinituotemerkki ja  johtava kuohuviinituottaja.

Lindauer Brut

Lindauer – kuohuviini tulee Uuden-Seelannin pohjoiselta saarelta, Gisbornen ja Hawkes Bay’n alueilta. Merellinen ilmasto ja pitkä viileä kasvukausi kypsentää rypäleet täydellisiksi kuohuviinin tuotantoa varten. Poiminta tapahtuu hieman aikaisemmin,  jolloin rypäleissä on vielä hyvä hapokkuus tuottaakseen hyvän perusviinin kuohuviinituotantoon. Valmistuksessa kuorimassa erotetaan nopeasti mehusta varoen ja annetaan hieman hapettua  jolloin Pinot Noir-rypäleestä tulleet värit sekä kitkeryys häviävät. Valitut hiivat lisätään, mehu annetaan käydä nopean käymisen lämpötilakontrolloidusti jonka jälkeen käynnistetään malolaktinen käyminen hiivasakkojen kanssa. Hiivasakkojen läsnäolo lisää rakennetta viiniin.

Viinin kuvaus

Lindauer on täyteläinen, hyvärakenteinen kuohuviini, jossa on kauniit, pysyvät kuplat ja tyylikkyyttä. Tuoksu on kypsän sitruksinen, viherpäärynäinen ja hennon mantelinen. Maku on raikkaan hedelmäinen, runsas ja  tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä ja maukas.

Viinin käyttö

Sopii nautittavaksi alkupalojen tai rasvaisten kalojen kanssa sekä maljajuomana.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)Miedot liharuoat (esim. porsas)

Lisätiedot

Tuottaja Lindauer
Maa Uusi-Seelanti
Alue/luokitus
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Chardonnay (60 %)
Pinot Noir (40 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 12
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro 586027
Suositushinta 13,97 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

Vuoden viinit -kilpailun kuohuviinikategorian voittaja 2006, 2009, 2010, 2013, 2014

Sertifikaatit