Lindauer Brut 20 cl

Lindauer

Lindauer -viinit ovat todiste siitä, että Uuden-Seelannin viileässä ilmastossa voi tuottaa huippulaadukkaita kuohuviinejä. Nimi Lindauer viittaa Eurooppalaiseen taidemaalariin, Gottfried Lindaueriin, joka tuli tunnetuksi saarivaltion alkuperäisväestöstä maalatuista muotokuvistaan. Lindauer on Uuden-Seelannin suosituin viinituotemerkki ja  johtava kuohuviinituottaja.

Lindauer Brut 20 cl

Lindauer – kuohuviini tulee Uuden-Seelannin pohjoiselta saarelta, Gisbornen ja Hawkes Bay’n alueilta. Merellinen ilmasto ja pitkä viileä kasvukausi kypsentää rypäleet täydellisiksi kuohuviinin tuotantoa varten. Poiminta tapahtuu hieman aikaisemmin,  jolloin rypäleissä on vielä hyvä hapokkuus tuottaakseen hyvän perusviinin kuohuviinituotantoon.

Valmistuksessa kuorimassa erotetaan nopeasti mehusta varoen ja annetaan hieman hapettua  jolloin Pinot Noir-rypäleestä tulleet värit sekä kitkeryys häviävät. Valitut hiivat lisätään, mehu annetaan käydä nopean käymisen lämpötilakontrolloidusti jonka jälkeen käynnistetään malolaktinen käyminen hiivasakkojen kanssa. Hiivasakkojen läsnäolo lisää rakennetta viiniin.

Vähintään 3 kk:n kellaroinnin jälkeen perusviini kirkastetaan varoen, sekoitetaan ja pieni annos reserve-viiniä  (edellisten vuosien viinejä, mahdollistaa tasalaatuisuuden) lisätään sekoitukseen.

Viinin kuvaus

Lindauer on täyteläinen, hyvärakenteinen kuohuviini, jossa on kauniit, pysyvät kuplat ja tyylikkyyttä. Hiivainen ja paahteinen tuoksu kielii pidemmästä kypsytyksestä. Maku on raikas, rapea, täyteläinen ja tasapainoinen. Jälkimaku on pitkä ja maukas.

Viinin käyttö

Valmis juotavaksi myyntiin tullessaan. Sopii nautittavaksi alkupalojen tai rasvaisten kalojen kanssa sekä aperitiivina.

Soveltuvuus

ÄyriäisetAlkupalat, salaatit & kasvisruokaMiedot kalaruoat (vähärasvaiset kalat)

Lisätiedot

Tuottaja Lindauer
Maa Uusi-Seelanti
Alue/luokitus
Viinityyppi Kuohuviinit
Rypäleet Chardonnay (60 %)
Pinot Noir (40 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 12
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko, Ravintolamyynti
Pullokoot 20 cl
Suljin Kierrekorkki
Laatikkokoko 24
Alkon tuotenro 586023
Suositushinta 4,98 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys

Vuoden viinit -kilpailun kuohuviinikategorian alle 13 € kultamitali 2013, 2014, 2016, 2017.

Sertifikaatit