Les Fumées Blanches Rosé Hanapakkaus

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François Lurton syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

François Lurtonin viinitarhat ovat biodynaamisesti hoidettuja ja viini tehdään mahdollisimman luonnonmukaisesti nykyaikaista teknologiaa hyödyntäen. François pyrkii tiiminsä kanssa löytämään kullekin maaperälle parhaiten sopivan rypäleen. Tavoitteena on tehdä luomuviinejä, jotka maistuvat paremmilta kuin perinteisin keinoin viljellyt viinit.

Viinit ovat puhtaita ja tyylikkäitä, ranskalaiseen tyyliin tehtyjä, mutta sisältävät aina kasvupaikkansa tuomaa alueelle tyypillisiä vivahteita.

Les Fumées Blanches Rosé Hanapakkaus

Les Fumées Blanches Rosé on valmistettu Sauvignon Gris-rypäleistä. Sauvignon Gris on Sauvignon Blancin värimuunnos. Rypäleet ovat valkoisten ja punaisten rypäleiden välimaastosta eli vaaleanpunaisia. Rypäleet tulevat eteläranskalaisilta tarhoilta, Languedocista ja Gersistä. Köynnökset ovat noin 15-20-vuotiaita. Rypäleet kerätään koneellisesti, tarkkaan valittuna hetkenä, rypäleitä ensin maistaen. Kuorikontakti kestää 8-12 tuntia, jolloin saavutetaan myös viini kaunis väri.

Viinin kuvaus

Kuiva, hapokas, valkopersikkainen, vadelmainen, sitrushedelmäinen, kevyen herukanlehtinen, hennon jasmiininkukkainen

Viinin käyttö

Sopii salaattien sekä kasvis- ja kanaruokien kanssa nautittavaksi. Viini kantaa myös mausteisimpiakin ruokia. Tarjoillaan viilennettynä 10-12 asteeseen.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuMausteinen ruoka

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Vin de France
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Sauvignon Gris
Täyteläisyys
Hapokkuus Korkea
Sokeripitoisuus 1
Alkoholipitoisuus 12 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 300 cl
Suljin
Laatikkokoko 4
Alkon tuotenro 953738
Suositushinta 35,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit