Les Fumées Blanches Rosé Organic hanapakkaus

François Lurton

Lurton on vuonna 1858 perustettu maineikas perheomisteinen viinitalo. Vuonna 1953 tila jaettiin neljän lapsen kesken. Heistä vanhimman, André Lurtonin poika François syntyi vuonna 1958.

Lurtonin viidennen sukupolven edustaja François ei seurannut perinteisiä bordeauxlaisia polkuja. Hän oli ensimmäisten joukossa ”flying winemaker” eli lentävä viinintekijä, joka etsii parhaimman terroirin maarajoista välittämättä. Nykyään François Lurton tekee viiniä Ranskassa, Espanjassa, Argentiinassa ja Chilessä.

François Lurton loi vuonna 1998 Lurtonin lippulaivatuotteen, Les Fumées Blanchesin. Vuonna 2007 perustettiin Domaines François Lurton.

 

Les Fumées Blanches Rosé Organic hanapakkaus

Fumées Blanches Sauvignon Blanc on Pohjoismaiden myydyin valkoviini. Luomurosee jatkaa näiden laadukkaiden viinien sarjaa! Lurton on blendauksen mestari, joka pystyy tuottamaan valtavia määriä tasaista, erinomaista laatua. Les Fumées Blanches Rosé on valmistettu eteläranskalaisilta tarhoilta, Languedocista ja Gasconystä, kerätyistä Sauvignon Blanc ja Sauvignon Gris -rypäleistä. Sauvignon Gris on Sauvignon Blancin värimuunnos. Rypäleet kerätään aikaisin aamulla ja puristetaan välittömästi. Viini kypsyy sakkansa kanssa neljän kuukauden ajan.

Viinin kuvaus

Hennon vaaleanpunainen väri. Tuoksussa vadelmaa, kypsää punaherukkaa ja sitrushedelmiä. Elegantti, mineraalinen, hapokas ja tasapainoinen viini.

Viinin käyttö

Sopii noutopöydän roseeviiniksi, kanaruoille, vaalealihaisille kalaruoille, ruokaisille salaateille ja tapaksille.

Soveltuvuus

Alkupalat, salaatit & kasvisruokaAperitiivi & seurusteluLintuVoimakkaat kalaruoat

Lisätiedot

Tuottaja François Lurton
Maa Ranska
Alue/luokitus Vin de France
Viinityyppi Roseeviinit
Rypäleet Sauvignon Blanc (70 %)
Sauvignon Gris (30 %)
Täyteläisyys
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 3
Alkoholipitoisuus 12,5 %
Saatavuus Alko
Pullokoot 300 cl
Suljin Hana
Laatikkokoko 4
Alkon tuotenro 405978
Suositushinta 38,99 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu, Vegaaninen