Jean Leon ”Vinya La Scala” Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Jean Leon

Kuuluisan Hollywoodilaisravintolan, La Scalan, omistajan nimeä kantavat viinit syntyvät Penedésin sydämessä, Kataloniassa. Jean Leon perusti tilan omille synnyinseuduilleen vuonna 1963, tavoitteenaan valmistaa täydellistä viiniä ravintolansa vaativille asiakkaille.

Jean Leon viinit tuotetaan 100 ha tarhoilta Penedés’n sydämessä Kataloniassa. Tilan kaikki yli 25-vuotiaat köynnökset on tuotu maailman tunnetuimmilta viinitarhoilta Bordaux’sta ja Burgundista. Kaikki tarhoilla tapahtuva työ tehdään huolellisena käsityönä ja tila käyttää mahdollisimman luontoystävällisiä menetelmiä. Jean Leonin tarhaviinit kuuluvat Espanjan arvostetuimpiin laatuviineihin.

Jean Leon ”Vinya La Scala” Cabernet Sauvignon Gran Reserva

Viini on valmistettu käsinpoimituista, 30-35 vuotta vanhojen köynnösten rypäleistä Jean Leonin tunnetuimman ravintolan mukaan nimetyltä 8 hehtaarin Vinya La Scala tarhalta. Cabernet Sauvignon taimet tarhalle on tuotu Château Lafitte-Rothschildilta ja Cabernet Franc taimet Château La Lagunen tiloilta Bordeaux’n Medocista. Käyminen on tapahtunut lämpötilakontrolloiduissa terästankeissa. Viiniä on kypsytetty ranskalaisissa tammitynnyreissä 24 kuukautta ja vähintään 36 kuukautta pullossa ennen myyntiä. Viini on parhaimmillaan 15-25 vuoden ikäisenä.

Rajallinen saatavuus.

Viinin kuvaus

Kirsikanpunainen väri. Tuoksussa on vaniljaa, paahteista seetripuuta ja luumua. Viinin rakenne on vivahteikas ja hapokas. Pyöreät tanniinit, ja aromikas sekä pitkä jälkimaku.

Viinin käyttö

Sopii erinomaisesti voimakkaille liharuuille, riistalle, lihapadoille, riisiruuille ja kypsytetyille juustoille.

Soveltuvuus

JuustotMiedot liharuoat (esim. porsas)Voimakkaat liharuoat (esim. nauta)

Lisätiedot

Tuottaja Jean Leon
Maa Espanja
Alue/luokitus Katalonia, DO Penedes
Viinityyppi Punaviinit
Rypäleet Cabernet Sauvignon (100 %)
Täyteläisyys Täyteläinen
Hapokkuus Kohtuullinen
Sokeripitoisuus 2
Alkoholipitoisuus 13,5 %
Saatavuus Ravintolamyynti
Pullokoot 75 cl
Suljin Luonnonkorkki
Laatikkokoko 6
Alkon tuotenro
Suositushinta 43,00 €
Lehdistömaininnat
Kilpailumenestys
Sertifikaatit Luomu