Jean-Baptiste Adam
Alsacen vanhimpiin viiniyrityksiin lukeutuva Jean-Baptiste Adam on perustettu vuonna 1614. Yritys on ollut saman perheen johtama koko 400-vuotisen historiansa ajan, ja tällä hetkellä viinien laadun takaa suvun 14. sukupolvi, Jean-Baptiste Adamin ja tytär Laurenin johdolla.
Kunnianhimoisesti toimintojaan kehittävät Adamit yhdistävät suvun perinteet, esimerkiksi käyttämisen yli 100-vuotta vanhoissa tammitynnyreissä, viininvalmistuksen moderneihin tekniikoihin. Yhtenä Alsacen ensimmäisistä viinitaloista Adam on viljellyt tarhojaan biodynaamisin menetelmin jo vuodesta 2003. Adam tuottaa vuosittain noin 1,5 miljoonaa pulloa Alsacen tunnetuimpia lajikeviinejä – erityisenä ylpeytenään Alsacen vanhin yhä tuotannossa oleva viini: Grand Cru Kaeferkopf d’Ammerschwihr.
Jean-Baptiste Adam Les Natures Pinot Noir
Pinot Noir -rypäleet kerätään käsin Ammerschwihrin kylän graniittipitoisesta maaperästä. Rypäleet murskataan hienovaraisesti, maseraatio kestää pari viikkoa ja viini käy yli 100 vuotta vanhoissa tammitynnyreissä. Viini kypsyy tammitynnyreissä 18 kuukautta.
Viinin kuvaus
Kevyen rubiininpunainen väri. Tuoksussa kirsikkaa, metsämansikkaa, herukkaa ja lakritsia. Keskitäyteläinen, hedelmäinen ja aromikas viini, jossa miellyttävän pehmeä suutuntuma, silkkiset tanniinit, hyvä hapokkuus ja hentoa tammisuutta.
Viinin käyttö
Sopii kevyille liharuoille, pienriistalle, juustoille ja kalaruoille.